Küre'de 18 yıllık hasret bitti

Küre'de 18 yıllık hasret ve karanlık Kamil Aydınlı ile aydınlanarak son buldu.

  • 2863
Küre'de 18 yıllık hasret bitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küre Belediyesi tarafından 31 Mayıs 2016 tarihinde ihalesi yapılan ve yapımına başlanan Küre Cumhuriyet Meydanında çalışmalar bitti.

18 yıllık bir sancılı sürece sahip olan tarihi meydan, Belediye Başkanı Kamil Aydınlı tarafından ihale edilerek yeni yüzü ile görücüye çıktı.

Daha önceki atıl haliyle oldukça sıkıntılı bir bölge halinde bulunan meydan yeni yüzüyle daha nezih ve ferah bir hale kavuştu. 

Belediye Başkanı Kamil Aydınlı ''Seçim döneminde halkımıza buranın yenilenmesi için söz verdik. Allah bizlere memleketimiz için böyle bir eser bırakmayı nasip etti. Tarihi çok eskilere dayanan Küremizin gelişimi açısından attığımız büyük adımlardan biri idi. Daha önce ihalesini yaptık fakat hava şartlarından dolayı ihaleye katılımcı hiç bir firma olmamıştı. İkinci ihalemizi 31 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirdik ve katılımcı 2 firmadan biri bu işi üstlendi. Uzun yıllardır hayalini kurduğumuz daha modern bir meydan ve çarşı için ilk adımı başarı ile attık. İkinci aşamada Tarihi Akşemsettin Arastası projesi var. Hazırladığımız projeler ile halkımız ile el ele vererek arasta içerisinde bulunan iş yeri ve dükkanların cephe restorasyonları yapılarak önemli bir şekilde tamamlamış olacağız. Tarihin ilk çağlarına kadar uzanan tarihi ilçemizi turizm ve kalkınma anlamında belediye olarak elimizden geldiğince projeler ve destekler ile ayağa kaldırmaya ve ekonomiye hareket getirmeye çalışacağız. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de halkımız ile el ele tutmaya ve içimizde yanıp tutuşan memleket sevdasını bir tutmaya, dik tutmaya ve diri tutmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi biz Küre halkı olarak doğduğumuz yerde doyup, doyduğumuz yerde yeniden doğacağız.'' dedi.