Maşalacı Kastamonu'da otopark sorunu çözülmeli!

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, Kastamonu'daki otopark sorununa değindi.

  • 1009
Maşalacı Kastamonu'da otopark sorunu çözülmeli!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı yazılı açıklamasında; "17 Ağustos 2017 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında şehrin en önemli sorununlarından olan otopark sorunuyla ilgili bir öneriyi sunmuş ve ilgili kuruluşların bu konuya destek olmaları istemiştik.

O gün yaptığımız öneri aynen aşağıdaki gibidir.

'Merkez ilçenin en önemli sorunlarından birisinin otopark sorunu olduğunun aşikar olduğunu, otopark sorununun Turhan Topçuoğlu Parkı ve Belediye Katlı Otoparkı ile kısmi ölçüde giderildiğini belirten Hacı İbrahim Maşalacı; Özellikle belediye caddesinin başından Sinanbey Parkı'na kadar olan yerleşkede caddenin sağlı sollu iki yönünde ve yine bu alanda ara sokaklarda ciddi mana da trafikte problemler yaşanıyor. Turhan Topçuoğlu'nun belediye başkanlığı döneminde de gündeme gelen lakin o dönemde izin alınamayan şehrimizin en önemli yeri olan Cumhuriyet Meydanı'nın dokusu bozulmadan altına otopark yapılması için bugün gerekli izinin verildiği bilgisi kamuoyuyla paylaşılmıştır. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir takım okulların depreme dayanıklı olmadıkları gerekçesiyle yıkım kararı alınmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yıkılacak olan bu okulların yenilenme projelerinde aldığımız duyumlara göre toprağın altında otopark yok. Buradan başta valimize, iktidar partisine, belediye başkanına, muhalefette olan diğer siyasi partiye ve sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum. Yıkılacak olan bu okulların yeni projelerinde yerin altına otopark yapılmasını sağlamak amacıyla gerek Milli Eğitim Bakanlığına ve gerekse bu konuyla ilgili diğer bakanlıklara sesimizi duyurup bu konunun hayata geçmesini sağlamalıyız. Bu fırsatı iyi değerlendirebilirsek hem Cumhuriyet Meydanının dokusunu bozmamış oluruz, hem de buraya yapılacak olan masrafı başka bir yatırımda değerlendirebiliriz. Yapılacak olan bu planlamayla da şehrin otopark meselesini kökten çözeriz' açıklamasında bulundu.

Yaptığımız bu çağrı maalesef ilgili kuruluşlar tarafından bugüne kadar dikkate alınmamıştı. O gün Kastamonu'dan yaptığımız bu çağrıya bugün Cumhurbaşkanımız İstanbul da yaptığı toplu açılış töreninden ses verdi ve dedi ki;

'OKULLARIN BAHÇELERİNİN ALTINA OTOPARK YAPALIM'

'Bazıları çıkıyor, battık, bittik şöyle böyle oldu. Hiçbir şey olmaz. Valimizden müjdesini aldım. Okullarımızın bahçelerinin altına otoparklar yapalım. Hem mahallenin bu araçlarını park etme sıkıntısını ortadan kaldıralım, hem de belediyeler verdikleri sözleri yerine getirmiş olsunlar. Bir defa park için belediyeler ruhsat verirken ücret alıyor. İnşa edilen apartmanın altına otoparkın yapılması lazım. Hiçbir apartmanın altında var mı? Neredeyse hiç yoktur. Sokağın içine bir sıra, iki sıra park ediyor. Bir yangında vs. oralardan girmek çıkmak çok zor. Okullarımızın altında olursa hem bir gelir kaynağı olur bir de hırsız arsız diye bir endişeye araç sahipleri kapılmaz.''

Ümit ediyorum ki 17 Ağustos 2017 tarihinde yaptığımız çağrı tekrar gözden geçirilir ve ek projelerle otopark sorunu kökten çözülür."