Maşalacı "köy yolları neden asfaltlanmıyor?"

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı basın açıklamasında bulundu.

  • 1048
Maşalacı "köy yolları neden asfaltlanmıyor?"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; "Yerel basınımızdan takip ettiğimiz kadarıyla nisan ayından bu yana ilimizde il genel meclisi ve il özel idaresi arasında bir kavganın olduğunu ibretle izliyoruz.

Sözlerime kısaca bilgilendirme yaparak başlamak istiyorum. İlimizde İl genel meclisi üyelerinin partilere göre dağılımına bakıldığında 31 üye AKP, 12 üye MHP , 1 üye CHP , 1 üye ise bağımsız olmak üzere toplamda 45 üyeden oluşmaktadır.

Nisan ayında Meclis içerisindeki seçimlerde Meclis Başkanı ve yönetimi, il daimi encümeni de dahil olmak üzere AKP'li üyelerden, Merkez ilçe, Taşköprü ,Tosya, Cide, İnebolu, Araç, Daday, Çatalzeytin, Doğanyurt, ilçelerimizde mayıs ayında yapılan köylere hizmet götürme birliği seçimlerinde ise 2 AKP Meclis üyesi ve 2 köy muhtarı, diğer ilçelerimizde ise 1 MHP li üye, 1 AKP li üye olmak üzere 2 köy muhtarımız seçilmiştir.

2002 yılından bu tarafa AKP hükumetleri sürecinde ise il özel idaresi kadroları ve genel sekreterliği dizayn edilerek atamaları bu doğrultuda yapılmıştır.

İlimiz TBMM'de 3 milletvekili ile temsil ediliyor olup 1 kasım seçimlerinden sonra 3 AKP milletvekili ile temsil noktasındadır.

İlimizde özellikle nisan ayından bu tarafa il özel idaresi ve İl Genel Meclisi arasındaki tartışmalar o kadar büyümüştür ki, bu tartışma mayıs ayında AKP'li milletvekili ve ilin valisi arasında ulusal basına da yansıyan kavgalara sebep olmuştur. Günümüze geldiğimizde de il genel meclisi çalışamaz bir hal almıştır.

Köy muhtarlarımız muhatap bulamaz hale gelmiş, köylerine yapılması gerekip de yapılmayanları basın açıklamaları ile gündeme taşımak zorunda kalmıştır.

Türkiye'de 51 il özel idaresi arasında ilk sırada olduğumuzu, 2013-2014-2015 olmak üzere üç yıllık bir yol mastır planı hazırladıklarını ve bu plan çerçevesinde ana grup köy yollarını tamamen asfaltlayarak diğer yerleri de kaliteli stabilize ile kaplanacağını ifade eden, Köydes kapsamında kaymakamlıklarla yapılan projelerle, tarımsal alanda ve sağlık alanındaki projelerle övünüp, yerel ve genel seçimlerde köylerde alt yapı, üst yapı başta olmak üzere çeşitli vaatlerde bulunan iktidar partisi yetkilileri ve bürokratları geldiğimiz süreçte, verdiği sözlerini yerine getirmeyip vatandaşımızı mağdur etmiş, iş bilmez gardiyanın mahkuma dert yakınması haline getirmiştir.

Buradan ilimizi temsil eden hükumet yetkililerine ve bürokratlarına sesleniyor ve uyarıyorum. Bir an önce aklınızı başınız alıp, kavgayı bırakmalı, kadirşinas halkımızın aklıyla alay etmeden ilimizin kalkınması ve refaha ulaşması adına hizmetleri ortaya koymalı, parti içerisindeki sorunlarınızı, kamu kurumlarının iş yapamazlığı bahanesine sığınarak, halkımıza hizmet adına olumsuzluklarını yansıtmamalı ve yerel basınımızda gereksiz gündem oluşturmadan bir an önce çözüme kavuşturmalıdır.

Ayrıca 2015 yılında ödeneği ayrılan ve önceki valimiz ve AKP'li siyasiler tarafından nisan ayında tamamlanacağının sözü verilen 1 km'lik hayvan pazarı yolunun geldiğimiz süreçte hala asfaltlanmadığı görülüyor. İlimiz hayvan pazarına ülkemizin dört bir yanından vatandaşlarımızın geldiğini düşündüğümüzde, özellikle yaklaşan kurban ayı ile birlikte vatandaşlarımızın toz, toprak ve çamur içerisindeki bir yoldan pazar yerine ulaşmasını sağlayarak, şehrimizi olumsuz yönde lanse etmenin hakkını kim nerede buluyor?

AKP'li siyasetçiler cevaben yarın bana Ülkemizin içinde bulunduğu şu süreçte böyle bir açıklamamı yapılır, sayın Maşalacı siyasi şov yapıyor, sen böyle diyorsun ama özellikle kırsalın yüzde yetmişinden oy alıyoruz, köprü yaptık, hava alanı, Ilgaz tünelini bitirdik biz icraat yapıyoruz vb. gibi sözleri ifade edecekler, unutmayın ki haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır.

Bilinmelidir ki MHP kadroları olarak bizler önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben felsefesi ile hareket eden ve İlimizin bölgemizde, ülkemizin ise dünyada lider ülke konumunu gelmesi için her konuda iktidarın yanında olan ve yapılan eksiklik ve yanlışlıkları ise çekinmeden dile getiren, halkımız tarafından yetki verildiğinde ise ilimizi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilecek, vatan için gözünü kırpmadan canını feda edebilecek kadrolara sahibiz.

Bu vesile ile geçtiğimiz günlerde şiddetli yağmur ve dolu yağması sonucu mağduriyet yaşayan çiftçilerimize geçmiş olsun diyor, zararlarının bir an önce karşılanması için hasar tespit çalışmalarının yapılmasını ve bir yıllık emeklerinin karşılanması ümit ederek, konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum."