Maşalacı 'Öncülüğü MHP yapmalı'

MHP Genel Merkezinde İl Başkanları ve İl Sekreterleri toplantısı yapıldı.

  • 1029
Maşalacı 'Öncülüğü MHP yapmalı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı basın açıklamasında bulundu. 

Maşalacı; “11 Ekim 2016 tarihinde Yapılan TBMM MHP Grup Toplantısında ne dediysek O !

Özellikle 15 Temmuz'dan sonra daha da artan fiili durum, ilerleyen günlerde zaten ateş sarmalı içinde bulunan ülkemizi tekrar zor günlerin eşiğine getirerek yeni kalkışmaların önünü açacak.

Bu itibarla hükümet Yeni Anayasa hazırlığını bir an önce Meclis Genel Kuruluna getirerek ya Sayın Cumhurbaşkanı Anayasal sınırları içine girmeli ya da öngörülen sistem değişikliği ve Yeni Anayasa taslağı 550 milletvekiline ve 79 milyonun huzuruna getirilerek, fiili durum hukuki zemin üzerine oturtulmalıdır.

MHP'nin sistemle ilgili görüşü demokratik parlamenter sistemin geliştirilip düzenlenerek devamlılığının sağlanmasıdır ve en son Sayın Başbakan'la yapılan görüşmeler çerçevesinde bize sunulan somut bir girişim yoktur.

11 Ekim'den bu yana 35 gün geçmesine rağmen 1 hafta sonra getirileceği ifade edilen Yeni Anayasa taslağı hala TBMM Genel Kuruluna getirilmemiştir.

Bu itibarla ülke de bir çıkış yolu bulunmalıdır. Bunun öncülüğünü MHP yapar ise Türkiye'ye ve Türk Milletine büyük bir hizmet yapmış olur. Eğer yapamazsa zaten ülkenin içinde bulunduğu gidişat bellidir ve bu gidişat hayırlı değildir.

Hala MHP, AKP'nin arka lastiği, baston değneği diyenler ve fitneyi ortaya çıkaranlar!

Şanzımanı, motoru olmayan derleme toplama bir aracın nasıl tekerleği olma yakıştırması yapılır. MHP bunun neresinde olabilir. Özellikle bu yakıştırmayı yapan CHP; sen HDP dolayısıyla PKK ile iç içe girmiş, süzme bal gibi olmuşsun.

MHP dün ne söylemişse bugünde onu söyler. Vatanın bölünmez bütünlüğü ve devletin üniter yapısının korunması her şeyden önce gelir. MHP ezelden ebede Hakkın yolunda Milletin yanındadır.”