Maşalacı "Seçim propagandası olarak kullanılıyor"

Kastamonu MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı sağlıkla ilgili basın açıklamasında bulundu.

  • 1213
Maşalacı &quotSeçim propagandası olarak kullanılıyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; " Geçtiğimiz yıllarda iktidar partisinin yetkilileri, ellerine mikrofonu her aldıklarında ilimizin sağlıkta çağ atladığını ifade ederek, Kastamonu'nun çevredeki illere hizmet vereceğini ve sağlık merkezi haline geleceğini ifade ediyorlardı.

Bunu söylerken de daha önceki iktidarın projesi olan İlimize Bölge Hastanesinin yapılacağı, başta Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı Tıp Fakültesi, sonrasında da Kastamonu Üniversitesine devriyle birlikte Kastamonu Tıp Fakültesi'nin eğitim ve sağlık hizmeti vereceği, atıl durumda bulunan Ballıdağ Hastanesinin tekrar hayata geçirileceği ve hatta 30 mart mahalli idareler seçimlerinden önce kapatılan Özel Uğurlu Royal Hastanesi'nin tekrar açılacağının sözleri Sağlık Bakanlığı'ndan alınmıştı ki Kastamonu da Sağlık Hizmetleri hep seçim propagandası olarak kullanıldı.

Bunun yanında 2014 yılı Ekim ayında dönemin Sağlık Bakanının katılımıyla temeli atılan ve 2016 yılı Mayıs ayı sonunda bitirileceği ifade edilen Yeni Hastanemiz nihayet önümüzdeki aylarda hizmete açılacak.

Ayrıca ilimizde bulunan mevcut hastanemizde ANJİYO ünitesi olmadığından ve yoğun bakım ünitesinin yetersizliğinden dolayı il dışı sevklerin fazla olduğu dolayısıyla hastaların ve hasta yakınlarının mağduriyetinin olduğu, hatta sevkler esnasında da ölümle sonuçlanan ve hepimizi üzüntüye düşüren vakaların yaşandığı kamuoyu tarafından bilinen bir gerçek.

Özellikle muhalefetin baskısı ile birlikte, dönemin AKP milletvekilleri ve yetkililerinin kamuoyuna yaptığı açıklamalar çerçevesinde ilimizdeki Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine ANJİYO ÜNİTESİ kurulması ile ilgili olarak ''2013 yılında çalışmasına başlandığı, 2014 yılında onaylandığı, 2015 yılında cihazlarının alındığı, personellerin eğitildiği ve mevcut olan Yoğun Bakım Ünitelerinin modernize edildiği ve en kısa zamanda da BY-PASS ameliyatlarına başlanacağı ve Kastamonu halkına verilen sözlerin yerine getirilmenin mutluluğunu yaşadıkları ifade edilmişti.

Nitekim geçtiğimiz Haziran ayında 3,5 milyon lira harcama yapılarak son teknolojiyle donatılan ANJİYO ÜNİTESİ hizmete girerek Dr. Münif İslamoğlu Devlet hastanesinde, Ankara Yüksek İhtisas ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nden çok değerli uzman hocaların gözetiminde ilk kalp anjiyosu yapıldı. Yapılan bu hizmet hem Kastamonu kamuoyunun hem de bizlerin takdiriyle karşılandı ve emeği geçenlere teşekkür ettik.

Konuyla ilgili olarak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterimizin o gün ki ifadeleri aynen şu şekilde;
"Ünitenin hizmete açılmasıyla kalp hastalarının ileri merkezlere yapılan sevklerinde azalmanın söz konusu olacak. Sağlık alanında ilin ihtiyaç duyduğu anjiyo ünitesini Kastamonu'da hizmete açmanın ve ilk anjiyonun başarılı bir şekilde yapılmasının ekip olarak mutluluğunu yüreğimizde hissettik. Bismillah diye başladığımız bu güzel çalışmamızı başarıyla tamamlayıp çok şükür halkımızın hizmetine sunduk. Yerel basınımızın ilk anjiyonun yapıldığı haberlerine bu sağlık alanının içinde KHB olarak müjdeli bir haberi daha paylaşmak istiyorum. Ekiplerimiz yaklaşık 1 yıldır Ankara Yüksek İhtisas ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde eğitim görmekteydiler. Eğitimlerimiz ve hazırlıklarımızın tamamlanması ile yine koordinatör hastanemiz olan Ankara Yüksek İhtisas ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nden çok değerli hocalarımızın gözetiminde kalp anjiyosu yapmaya başladık. İnşallah yakın bir zamanda da by-pass ameliyatı yapmaya başlayacağımızı umuyorum. 3.5 milyon lira harcama yapılarak son teknolojiyle donatılan anjiyo ünitemizin kazandırılmasında talep ve isteklerimizi karşılıksız bırakmayan Sağlık Bakanlığımız ve milletvekillerimizin gayretli desteklerini daima yakından gördük. Başlatılan bu hizmetin tüm Kastamonu'ya hayırlı olmasını diliyorum." demişti.

Dönemin AKP milletvekilleri ve yöneticileri ise yerel basınımızda SAĞLIĞA ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRDIK, İLİMİZDE ARTIK ANJİYO SEVKİNE SON, NEREDEN NEREYE GELDİK gibi ifadeleri kullanarak yapmış oldukları hizmetin haklı olarak gururunu yaşadılar.

Ben buradan yetkililere ve ilgililere sormak istiyorum.
-İlimizde açılan ANJİYO ÜNİTESİNİN akıbeti ne olmuştur?
-Günlük kaç hastaya Anjiyo yapılmaktadır? Yapılan bu hizmetle birlikte il dışı sevklerin oranında ne kadar bir azalma olmuştur? ve şuan günde kaç hasta anjiyo yapılmak üzere il dışına sevk edilmektedir?
-Açılan anjiyo ünitesini kullanacak eğitimli personel sayımız nedir? Eğer personel sayımız yetersiz ise bakanlıktan neden istekte bulunulmamaktadır?
-Ballıdağ Hastanesi'nin akıbeti nedir?
-Yılan Hikayesine dönen Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesinde son durum nedir?
-Yerel basınımıza sürekli gündem olan Özel Uğurlu Royal Hastanesi'nin son durumu nedir?
-Yeni açılan Tosya Devlet Hastanesi ve Devrekani Devlet Hastanesin de Uzman Doktorlarımız ilçedeki sağlık sorunlarına yeterli hizmet verebilecek sayıda mı? Bu ilçelerimizden il merkezine hasta sevkinin hastaneler yapılmadan öncekine oranı nedir? Önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Yeni Devlet Hastanesi için gerekli personel ve uzman doktor kadrosuyla ilgili ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

Bizler MHP kadroları olarak iktidarın ilimize yapmış olduğu hizmetleri takdirle karşıladık ve kendilerine teşekkür ettik. Lakin söz verilip de yapılmayanları ve aksaklıkları halkımızın bize verdiği muhalefet yetkisiyle birlikte ilimizin Ilgaz Dağı'nın ardında unutulmaması için de iktidarı uyarıyor, daha fazla yatırım alınmasını kamuoyu adına istiyor ve Kastamonu'nun yararına olacak ve Bölgede Lider il konumuna gelebilecek her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz."