MHP Belediye Başkan Adayı Vidinlioğlu'ndan Babaş'a cevap!

MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'ın yaptığı kamuoyu açıklamasına cevaben kamuoyu açıklamasında bulundu.

  • 2220
MHP Belediye Başkan Adayı Vidinlioğlu'ndan Babaş'a cevap!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu; "Öncelikle, Belediye Meclisimizle birlikte keyifli ve çok neşeli bir kampanya yürütüyoruz. Allah’ın izniyle zirveye doğru yol alıyoruz. 31 Mart günü inşallah değerli hemşehrilerimizin kararı ile Tahsin Bey’in talihsiz tabiriyle ‘kimin battığı’ ortaya çıkacaktır. Hep söylediğim gibi değerli hemşehrilerimizin takdiri karşısında boynumuz kıldan incedir. Tahsin Bey’in çalışma arkadaşlarım için halkın yabancısı olduğu isimler iftirasını dikkate dahi almıyorum. Biz her biri birbirinden kıymetli, toplumumuzun her kesiminde, her sektörden, alanında başarılı, şehrimizi en iyi tanıyan, ekip ruhu ile çalışmaya uygun, sizi dinleyecek, sizi anlayacak ve hızlı çözümler üretecek, Kastamonu aşığı, belediyeciliğin ehli bir ekiple memleketimi yönetmeye talibiz.

Tahsin Bey’e ve bu açıklamayı hazırlayan danışmanlarına tavsiyem 25 Mart 2019 tarihindeki bütün yerel basındaki açıklamamı tekrar okumasıdır. Bakın tam olarak ne dediğimi söylüyorum, “son ricam Tahsin Bey hakkında kirli siyaset adı altında söylenebilecek ne varsa konuşulmaması, belediyeciliğin konuşulması, Tahsin Bey’e 5 senede Kastamonu için ne yaptığının sorulmasıdır.” diyerek belediyeciliğinin sorgulanasını istedim.

Tahsin Bey gibi akıl hocalarımla değil dostlarım ve büyüklerimle beraber, en doğal halimle seçim çalışmalarımı yürütüyorum. Biz bir dedikodu üretmedik veya iftira atmadık. Hatta açıklamalarımızda sizi koruduk. 5 senede Kastamonu için ne yaptığı sorulmalıdır dedik. Bunun devamında da en doğal hakkımız olan, sizin yaptığınız açıklamaları sorduk. KASTAMALL’un değerini siz açıkladınız. Kaça sattığınızı da siz açıkladınız. Biz bunları sorduk. Burada yalan nerede? Şehrimizde KASTAMALL mu yok? Böyle bir satış mı yok? İnşaatı belediye mi yapıyor? 2014’te arabanız olduğunu açıklıyorsunuz. Ama bu sene sanayi sitesi ziyaretinizde ‘hiç arabam olmadı ki’ diyorsunuz. Bunu sormak suç mu? Burada yalan nerde, kimde?

Tüm projelerimize kulp takıyorlar açıklamasında bulunmuş Tahsin Bey, keşke projeniz olsaydı da kulp takabilseydik. Bir şey taktığımız yok. Tam da söylemek istediğim konuya vurgu yapılmış. Yaptıklarımızı anlatalım demiş. Anlatmasını bekliyoruz. Yalnız masal değil, iş anlatsın. Net olalım diyor. Tahsin Bey, çok net soruyorum. Huzur Kent park alanının takas yolu satışı hangi tarihte, kim tarafından gerçekleştirildi? Belgesini yayınla. KASTAMALL’daki yeşil alan nasıl buhar oldu?

KASTAMALL’u, Huzur Kent’i, Kastamonuspor’u, Gölpark’ı, Maslak Kooperatifini, çelişkili bulduğum “benim hiç arabam olmadı” iddianızı sormaya devam edeceğim. 2014 Proje Kataloğunuzdaki projeleri neden yapmadığınızı sormaya devam edeceğim. Bir Belediye Başkanı’na yakışmayan şekilde ‘halk bunları yedi mi, yemedi. Dedikodu, kirli siyaset, ortalığı pisletmek, vicdansızlık diyerek sorulardan kaçmak, halkı yanıltmak ne kadar doğru? Ben bunları soruyorum diye kirli siyaset yapmış olmuyorum. Bu şekilde kaçarak bu soruları sormaktan beni vazgeçiremezsiniz, vazgeçiremeyeceksiniz.

Bundan 15 gün önceki oyumuz 32 bin bandında. İnşallah seçim sonunda 35-38 bin arası oy almayı hedefliyoruz. Kastamonulu hemşehrilerim inanıyorum ki hiçbir baskı altında kalmadan seçimlerini gerçekleştireceklerdir.

Değerli hemşehrilerimin en doğru kararı vereceğinden hiçbir şüphem yoktur. İradelerinin sandığa yansıması her ne olursa olsun saygım ve sevgim her daim onlarla olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi seçim sonrasında da ister belediyede ister dışarıda hepsine kapım açık olacaktır. Kastamonu halkı zekidir. Değerlerini tanır, bilir ve sahip çıkar.

Bu aziz insanlara oy devşirme lafını etmek bir nevi hakarettir. Biz diyoruz ki bizi inceleyin, sadece bizi değil MHP Belediyeciliğini inceleyin. Biz 2014 öncesi yapılanların da arkasındayız. Tek söylediğimiz Başkanlık koltuğunda son günlerini yaşayan Beyefendi’nin doğru konuşmasıdır. Huzur Kent Park Alanı kimin zamanında takas yolu ile satıldı?

Biz projelerimizi anlatıyoruz. Yapacaklarımızın sözünü veriyoruz. Bu sözü verirken şunları hatırlatmak istiyorum. Karaçomak Deresi’nin ıslahını biz yaptık. Yürüyüş yolunu biz yaptık. Otogar binasını biz yaptık. Belediye binasını biz yaptık. İçme Suyu Arıtma Tesisini biz yaptık. Saat Kulesi Parkını biz yaptık. Cumhuriyet Meydanı’nın düzenlemesini, Et Kombinasına, mezbahayı, Kapalı Pazar Yerini biz yaptık. Daha da sayayım mı? Bu yüzden diyoruz ki, Bisiklet Yolunu da biz yaparız, Kongre Merkezini de biz yaparız, Gençlik Merkezini de biz yaparız, Kentpark’ı da biz yaparız, Aşevlerini de biz yaparız, İstiklal Müzesi’ni de biz yaparız.

Biz hiçbir seçmene “Sizin partiniz devre dışı kaldı dolayısıyla oyunuzu bize verin” demiyoruz. Ancak daha önce belli bir partiye oy vermiş olan kardeşlerim, şu anda yaşanan ahbap-çavuş ilişkisini görüyor. Hemşehrilerimiz, daha yeri bile tam belli olmayan bir kooperatiften, hukuksuz olmasa dahi, ortak menfaatler uğruna alınan astronomik maaşların kimlerin cebine girdiğini sorguluyor ve bunun neticesinde oyunu, hayatını alın teri ile kazanan, tek derdi Kastamonu’ya hizmet olan, önünde seçenekleri varken memleket sevdası için gelip kendi topraklarında önce hizmet sonra yatırım ve istihdam sağlayan bu kardeşlerine oy vereceklerini beyan ettikleri için ‘oy devşirme’ lafını kullanmak, zekalarına hakaret, ayrımcılık ve ayrıştırma zihniyetinden başka bir şey değildir. Bu çaba yapılan hesapların, ortak çıkarların maslak kooperatifinde olduğu gibi sekteye uğramaması için, seçmenin göstereceği doğal, temiz ve namuslu olan adaya yönelme refleksini engellemek içinse nafile bir çaba içinde olduklarını söylemeliyim.

Biz kadrolarımız ile memleketini seven, bayrağımızdaki Ay ve Yıldız’a aşık, bütün seçmenlerimizin oyuna, bütün hemşehrilerimizin de sevgisine ve kalplerine talibiz.

Biz MHP Belediyeciliğinin yaptıklarını, bizim yapacaklarımızı anlatıyoruz. Tahsin Bey hala teleferiği anlatmaya çalışıyor. Halat gelecek, 4 ay deneme yapılacak vs. İnsanlara bir şeyler dayatmayı bırak artık. Tahsin Bey, 1 kere de olsa “yanlış yapmış olabiliriz, tarihi dokuya zarar vermiş olabiliriz” de. “Halkımıza soracağız” de. 5 senedir her şeyi kendin ve kendine yapmaktan kurtulamadın. Ama Kastamonu 31 Mart’ta kararını verecek. Senin sözde herkese açık dediğin ama gerçekte tüm Kastamonululara kapalı olan belediye binasından önce Kastamonu halkı geçecek. Girdikten sonra incelemeler yapılır.

Tahsin Bey çok alınganlık yapıyor, demiyoruz ki illa belediyenin bütün gelirlerini kendine aktardı. Diyoruz ki yapılan hizmet yok. Demek ki belediyeciliği bilmiyor, hizmet getirmeyi bilmiyor. Allah göz vermiş bütün Kastamonululardan ricam bir bakın şehrimize. Şehrin bütün tarihi dokusunu bozan, güzeller güzeli kalemizin tüm güzelliğinin katledilmesinden başka şehrimize katılan ne var?

Belediyeye gelip KASTAMALL’ın neyini inceleyelim. Kendi ağzınla beyanın var ve senin beyanını doğru kabul ediyorum. Diyorsun ki buranın değeri 120 Milyon. Arsasını da 7 Milyona sattım diyorsun. 5’e arsayı sattın 2’ye camiyi sattın. 120 Milyon değeri olan yeri 7 milyona satmak akla mantığa sığar mı? Hadi sığdırdın. Acemisin, iş bilmezsin, hesap da bilmiyorsun diyelim. Bu projedeki yeşil alanı kaça sattın veya kime hediye ettin? Ne karşılığında görmezden geldin? İnceleme için belediyeye gelmeme gerek yok. Hemşehrilerimiz açıp senin açıklamalarda bulunduğun videoları izleyerek karar verebilirler.

Bugüne kadar, sadece belediyede değil Kastamonu’daki bütün kurumlarda şehrimize hizmet etmiş herkese hizmetleri için teşekkür ederim. Ancak bu şehri yaşanılabilir kılan dev projelere imza atan akıl, vizyon, yönetim, idarecilik başarısı Turhan Başkan nezdinde şu anda bizim yanımızda olan yönetime aittir ve MHP Belediyeciliğidir. Projeleri sahiplenme çabandan vazgeç. 2014’ten sonra beton yığınına dönüştürülmüş şehir, şaibeler, makam sevdası, hemşehrilerimizi yok saymak, kapıları yüzlerine kapatmak. Korumaların gölgesinde dolaşmak. İşte yaptıkların bunlar. 5 senedir şehre yaptığın eziyettir. İnsanları yanıltma.

Kendisinin hiç hak etmediğimiz hakaretlerine rağmen eksikliklerini, hatalarını, yapmadıklarını, geç kaldıklarını halkımıza anlatacağız. Tahsin Bey’e katıldığım bir yer var. En doğru kararı Kastamonu’muz verecek. Verecekleri karar ne olursa olsun hemşehrilerimize olan sevgim ve saygım her zaman daim kalacaktır."