MHP ile AK Parti bayramlaşmasında Ergenekon davası konuşuldu

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) diğer partilerle bayramlaşma programında gündemdeki konular da ele alındı. AK Partili heyetin ziyaretinde, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ergenekon davası kararlarını eleştirdi.

  • 542
MHP ile AK Parti bayramlaşmasında Ergenekon davası konuşuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) diğer partilerle bayramlaşma programında gündemdeki konular da ele alındı.

AK Partili heyetin ziyaretinde, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ergenekon davası kararlarını eleştirdi. Türkeş, “Bugün hukuk sisteminde verilen bazı kararlar, halk nezdinde doğru verilmediği inancı yaygın haldeyse burada bir arıza olduğunu düşünmek lazım. Bunun düzeltilmesi gerekir.” dedi. Türkeş'in bu sözlerine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş cevap verdi. Bayramlaşmada bu konuların konuşulmaması gerektiğini, farklı platformlarda konuşulması gerektiğini ifade eden Muş, davayla ilgili olarak da yargılama sürecinin devam ettiğinin altını çizdi. Muş, yargının bağımsız bir erk olduğunu, çıkacak karara bütün partilerin saygı duyması gerektiğini dile getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Genel Merkezi’nde gerçekleşen bayramlaşma programı saat 09.00’da başladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in başkanlık ettiği heyet, misafirleri karşıladı. MHP’deki ilk bayramlaşma Demokratik Sol Parti (DSP), yetkilileri ile oldu. DSP Genel Başkan Yardımcısı M. Necati Utkan başkanlığındaki heyetin ziyaretinde, seçim barajı ve Ergenekon davası konuşuldu.

MHP’yi ziyaret eden ikinci parti ise AK Parti oldu. AK Parti adına gelen heyette İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ile Genel Merkez gençlik kolları ve kadın kollarından birer kişi yer aldı. Türkeş, konuklarını kapıda kabul etti. Her iki parti yetkilileri de birbirlerinin bayramlarını kutlarken, iki parti arasındaki bayramlaşmaya Ergenekon davası kararları gündeme geldi.

MHP’li Türkeş, bayramlaşmanın ilk dakikalarında “Bayramlarda siyasi partilerin birbirlerini ziyaret etmesi, en azından iki bayramda güzel sözleri dile getirmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gönül isterdi ki bu iki bayram dışındaki zamanlarda da siyasi partilerin her şartta, zor şartta bile bu yumuşak üslubu, birbirene karşı toleransı devam etsin.” sözleriyle iyi dileklerini dile getirdi. Türkeş’in daha sonra Türkiye’nin dış politikasını ve Ergenekon davası kararlarını eleştirmesi ortamın havasını değiştirdi. Türkeş, İslam coğrafyasında ve Türk dünyasında birçok yerde sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, bunlarla ilgili de daha yapıcı yaklaşılması gerektiğini ve taraf tutmamak gerektiğini dile getirdi.

TÜRKEŞ'TEN ERGENEKON DAVASI ELEŞTİRİSİ

Yine Ergenekon davasına atıfta bulunan Türkeş, bugünlerde hukuk sistemi içerisinde bir burukluk yaşandığını öne sürerek, bu aksaklıkların giderilmesi temennisinde bulundu. Sözlerine açıklık getiren Türkeş, hukukun kamu vicdanının nezdinde yer bulması gerektiğini ifade etti. Suçun halk nezdinde de kabul görmesi gerektiğini kaydeden Türkeş, “Bugün hukuk sisteminde verilen bazı kararlar, halk nezdinde doğru verilmediği inancı yaygın haldeyse burada bir arıza olduğunu düşünmek lazım. Bunun düzeltilmesi lazım.” şeklinde konuştu.

MHP’nin ve MHP seçmeninin bayramını tebrik eden AK Partili Mehmet Muş da Türkiye’nin daha nice bayramları birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını temenni etti. Muş, islam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara da işaret ederek, bu ülkelere de huzurun hakim olması temennisinde bulundu.

"YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR"

AK Partili Muş, Türkeş’in Ergenekon davasına ilişkin sözlerine değinerek, bu konuların farklı zamanlarda, farklı platformlarda dile getirilecek konular olduğunu belirtti. Bayramlaşmayı bayramlaşma noktasında yaşamanın daha doğru olacağını düşündüğünü ifade eden Muş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de devam eden bir yargı süreci var. Bununla alakalı bazı ifadeler kullanmak ne sizin, ne bizim oradaki karar vericileri ne etkilemek veya baskı altında tutmak doğru değildir diye düşünüyorum. Bizim bakışımız, devam eden bir yargı süreci var, bu süreçle alakalı bir yargı mekanizması var ve bunlar işleyecektir. Nihayetinde bir karar çıkacaktır. Yargı bir erktir, kararlarını kendisi verebilen bir erk, bağımsız bir erk. Devam eden sürecin yargı içerisinde neticelenmesini bekleyerek, çıkacak olan kararlara tüm kesimlerin, tüm partilerin aynı açıdan saygı göstermesi gerektiğini düşünüyorum.”