MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, Kastamonu Belediyesinin sayesinde Kastamonu'nun lig atladığını söyledi.

  • 821
MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, Kastamonu Belediyesinin sayesinde Kastamonu’nun lig atladığını söyledi.


Partisinin il başkanlığında düzenlenen İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu tanıtım toplantısında konuşan MHP Kastamonu İl Başkanı İlhan Engin, AK Partililerin ‘Kastamonu, AK Parti iktidarında süper lige yükseldi’ şeklindeki söylemlerine sert tepki gösterdi. Engin, aksine Kastamonu Belediyesi sayesinde Kastamonu’nun lig atladığını ileri sürdü.


MHP Genel Merkezi’nin isteği doğrultusunda yeniden yapılanma içerisine girdiklerini ve bu yüzden teşkilatı güçlendirdiklerini belirten MHP İl Başkanı İlhan Engin, il ve merkez ilçe yönetim kurulu olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade ederek, MHP’nin bayrağının Kastamonu ve tüm ilçelerinde dalgalandırmak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti.


“KASTAMONU İÇİN FAZLA BİR ENDİŞEMİZ YOK”


Millete hizmet yolunda üzerlerine aldıkları yükün altına teşkilat olarak hep beraber girdiklerini anlatan Engin, “Yerel seçimler öncesi Kastamonu için fazla bir endişemiz yok. 4 dönemdir Milliyetçi harekete mensup olan adaylarımız halkımızın teveccühünü kazanmış ve üzerlerine aldıkları görevi en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Milliyetçi hareketin belediyecilik anlayışı ile Kastamonu lig atlamıştır. İktidar Kastamonu’yu kendi hükümetleri döneminde üst lige çıkardıklarını iddia ediyor. Kastamonu’yu üst lige çıktıysa bu görevin mimarı Kastamonu Belediyesi’dir. Turhan Topçuoğlu ve çalışma arkadaşlarının kazandırdığı hizmetler sayesinde Kastamonu hiç olmadığı kadar gelişim göstermiştir” dedi.


Yeni yönetim olarak gece gündüz çalışacaklarını ve MHP’nin kalesi olan Kastamonu’nun çevresine ilçe belediyelerden de en az 10 tane daha burç ilave edeceklerini vurgulayan Engin, tek amaçlarının Allah rızası ve Türk Milletinin bekası olduğunu ifade etti.


“EN AZ 10 İLÇE BELEDİYESİNİ KAZANMAK İSTİYORUZ”


MHP olarak salt siyaset yapma amacı gütmediklerini işaret eden Engin, “Bizim bir amacımız var ve onun için çalışacağız. Kastamonu Kalesi’nin etrafına 10 tane burç ilave etek için uğraşacağız. Bu seçim 2015 seçimlerinde MHP’nin iktidarın alternatifi olduğunu göstereceği seçimdir. Bu yerel seçimlerle biz 2015’de MHP iktidarını kurma yolunda bir adım atacağız. Kastamonu’dan da en az iki tane milletvekilini MHP saflarından meclise göndermek istiyoruz Bizim şimdiki yönetim olarak hedefimiz budur” diye konuştu.


“GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ TESLİM EDİLDİ”


Türkiye’nin içerisinde bulunduğu şartların ortada olduğunu ve Milletin birliğinde, bütünlüğünde ayrıştırmacı uygulamalar ile dış politikada yanlış oyunlar oynandığına dikkat çeken Engin, şöyle konuştu: “Şuan en çok söylenen şey ne? Şehit cenazesi gelmiyor. İnsanın elindeki suyu başka birisi almak istese onunla kavga edersiniz. Ama suyu ona verirseniz kavga biter. Bıraktık Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni kavga bitti. Sizin bıraktığınız topraklar kolay mı alındı? Artık Türk’üm demek bile suç sayılmaya başlandı. İlkokullardan andımız, devlet tabelalarından TC ibaresinin indirildiği bir dönemde görevi üstlendik. Bizim kastettiğimiz Türklük 75 milyonu kapsayan bir ulusun ifadesidir. Bize ırkçılık yaptığımızı söylüyorlar. Türküm demek ne zamandan beri ırkçılık olarak kabul ediliyor?”


AK Parti’nin dini sömürü aracı haline getirdiğini ve göreve geldikleri günden bugüne kadar geçen süreç içerisinde 16 tane kilise açtıklarını söyleyen Engin, AK Parti döneminde sadece Türklüğün değil İslam dininin de tehlikede olduğunu iddia etti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ekonomi alanında Dünya’nın en büyük 17. Ekonomisiyiz” sözlerinin aldatmacadan ibaret olduğunu ifade eden Engin, şunları kaydetti: “Başbakan kredi kartlarını dikkatli kullanın diyor. İşçi, memur zam istediğinde fazla zam vermeyip Yunanistan gibi mi olalım diyor ama öte yandan en büyük 17. Ekonomiyiz diyor. Bu nasıl büyük ekonomik gösterge anlamak imkansız. Vatan ayağımızın altından kayıyor. 10 sene sonra vatan bölündü diye ah vah etmenin bir anlamı kalmayacak. Bunun için çalışmak durumdayız. 2014 seçimlerinde MHP’yi iktidar alternatifi 2015 seçimlerinde de iktidar yapmak için çalışacağız. Dış politikada da iki tane pilotumuz kaçırılıyor. Katar’ın araya girmesi sayesinde pilotlarımız sağ salim dönebiliyor. Katar olmasa pilotlarımız dönemeyecek miydi? Millet bu iktidarı sırtından silkeleyecektir. Şu an alternatif arıyor. Biz bu alternatifi 2014 seçimlerinde milletimize göstereceğiz. Bizler Türk-İslam davasına gönül vermiş insanlar olarak televizyonlardan bizi göstermemelerine aldırmayarak milletimize fikirlerimizi göstereceğiz. Bizim yapmamız gereken Çanakkale’de zorlu imkânlarla yedi düvele haddini bildiren dedelerimizden daha zor değil”