MHP, sahil ilçelerinden başladı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, il başkanlık divanı ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çatalzeytin, Abana ve Bozkurt ilçelerindeki teşkilatları ziyaret etti.

  • 507
MHP, sahil ilçelerinden başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Genel Merkezinin talimatıyla birlikte ilçelerin eksiklikleri ile ilgili bilgi alarak, genel merkeze ileteceklerini ve meclisteki MHP'li milletvekillerinin TBMM'de bunları dile getireceklerini bildiren Maşalacı; önümüzdeki yıl yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinin hazırlıklarıyla ilgili de bilgiler alarak, bu seçimlerin ülkemizin geleceği açısından çok önemli olduğunu aktardı.

İlçe teşkilat ziyaretleri sırasında Bozkurt ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada; "4 Kasım 2017 tarihinde Bozkurt İlçemizdeki MHP'li İl Genel Meclisi Üyemiz Sayın İsmail Göksel, il genel meclisi toplantısında taşımalı eğitimde yaşanan mağduriyeti dile getirerek meclis başkanlığına soru önergesi vermişti. Son günlerde ülkemizde eğitim sistemi tartışmaları sürerken gözlerden kaçan bir diğer hususta ''Taşımalı Eğitim''de, özellikle köylerden gelen öğrencilerimizin hafta sonları okullarda gerçekleştirilen kurslara katılamamaktadır. Bilindiği üzere taşımalı eğitimde MEB ''Hafta içi eğitim dönemleri ile ilgili taşıma masraflarının karşılamakta olması, hafta sonu böyle bir uygulamasının olmamasından ötürü köylerden gelen öğrencilerimiz hafta sonu okullarda düzenlenen kurs ve sosyal faaliyetlere katılmasına engel teşkil etmektedir. Bu husus şehirde ikamet eden öğrencilerimizle köylerde ikamet eden öğrencilerimiz arasında eğitimde fırsat eşitliğine aykırıdır. Milli ve Yerli Eğitimden bahsedilen ülkemizde verilen eğitim ve öğrenimin tüm öğrencilerimiz için eşit olması gerekmektedir.
Bu yaşanan durumun bir an önce düzeltilmesi için MEB bir çalışma yaparak gerekli mevzuat değişikliği yapılarak hafta sonunda da taşımalı eğitimde taşıma masraflarının karşılanması sağlanmalıdır. Konuyla ilgili iktidar partisinin de duyarlılık göstermesini öğrencilerimiz ve velilerimiz adına talep etmekteyiz ve MHP Teşkilatları olarak da konunun takipçisi olacağımızıda buradan bildiriyoruz." dedi.