MHP, sahil ilçelerini gezmeye devam ediyor

MHP'li Maşalacı ve ekibi belediyesi MHP'li olan İnebolu, Doğanyurt ve Cide ilçelerindeki teşkilatları ziyaret etti.

  • 412
MHP, sahil ilçelerini gezmeye devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, il başkanlık divanı ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çatalzeytin, Abana ve Bozkurt ilçe ziyaretleri ile başlayan sahil gezisine; Belediyesi MHP'li olan İnebolu, Doğanyurt ve Cide ilçelerindeki teşkilatları ziyaret ederek devam etti.

Bu programda ülke ve yerel gündemi değerlendirdiler.

AKP Milletvekili Murat Demir'in ilçesi olan Cide İlçe Teşkilatında konuşan Maşalacı; "Geçtiğimiz günlerde AKP Milletvekili Sayın Murat Demir, Kastamonu'daki STK'lar, sanayiciler, belediye başkanları ve Sayın Valimize çağrıda bulunarak 'Yerli Otomobil Fabrikasının' ilimize yapılmasını istedi.

Konuyla ilgili sayın belediye başkanı duyarlılık göstererek il merkezinin çeşitli yerlerinde pankartlarla, ilimizin STK başkanları ise medya yolundan destek olduklarını gösterdiler.

Öncelikle Sayın Vekile ve çağrıya ses veren STK başkanlarına hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Lakin Sayın Vekil her ne kadar ildeki diğer siyasi partilerden destek istemese de MHP teşkilatları olarak bir öneriyi sunmak istiyorum.

Yapılan bu çağrının geçmişte olduğu gibi altı boş ve havada kalmaması ile birlikte sonuca ulaşması adına ilimizdeki TBMM'de Grubu olan siyasi partilerin temsilcileri, STK başkanları, iş adamları, belediye başkanlarından oluşan ve Sayın Valinin Başkanlığında da bir heyet oluşturularak konuyu TBMM'de ve bakanlıklara gerekirse de sayın Cumhurbaşkanına iletilmesi ve bir lobi oluşturulması gerekmektedir.

Ayrıca biz MHP teşkilatları olarak bu önemli konuyu Sayın Genel Başkanımıza da bizatihi ileterek destek olmasını isteyeceğiz.

Ancak geçen günki yerel gazetelerimizde ilin en yetkili isminden, özellikle ilimize tren yolu yapılması isteğine verdiği cevap çok manidar olmuştur.

'Olacak Duaya Amin Diyelim' trenle ne taşıyacağız denmiştir.

Sanırım 14.11.2017 tarihindeki AKP Grup toplantısında sayın başbakanın, anadolunun her yerini tren ağlarıyla öreceğiz diyeceği de öngörülmemiştir.

Sonuç itibariyle anlaşılan odur ki ilimize otomobil fabrikasının açılması da sadece bir rüya ve gündemi meşgul etmekten öteye gitmeyen bir hayal olarak tarihin sayfalarına not düşecektir" dedi.