Milletvekili Baltacı'dan duyarlı davranış!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, GMG Kastamonuspor'un maçında verilen hatalı hakem kararlarını TBMM gündemine taşıdı.

  • 614
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Milletvekili Baltacı'dan duyarlı davranış!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren GMG Kastamonuspor’un puan kaybedip şampiyonluk yolunda avantaj yitirmesine yol açan hatalı hakem kararlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirdi.

Kırmızı siyahlı ekibin geçtiğimiz Pazar günü Gazi Stadı’nda Ankara Demirspor’la oynadığı maçı izleyen ve hakem Hasan Kaçar’ın verdiği hatalı kararlara şahit olan Milletvekili Hasan Baltacı, kurallar çerçevesinde değerlendirildiğinde çalınan düdüklerin birkaç basit hata denilerek geçiştirilemeyecek kadar belirleyici olduğunu vurguladı.

Bu hataların puan kayıplarına ve GMG Kastamonuspor’un şampiyonluk yolunda avantaj kaybetmesine yol açtığını belirten Milletvekili Hasan Baltacı, TFF’ye lobisi güçlü olanın değil, sahada güçlü olanın kazandığı adil bir mücadele ortamını acilen tesis etmesi çağrısında bulundu.

Milletvekili Baltacı, Meclis’te yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

"LOBİSİ GÜÇLÜ OLAN DEĞİL, SAHADA GÜÇLÜ OLAN KAZANMALI"

“Türkiye’de adaletsizlik, her alanda olduğu gibi yeşil sahalarda da ne yazık ki var olmaya devam ediyor. TFF 2. Ligi Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve Kastamonu’nun marka değeri olan GMG Kastamonuspor’un, şampiyonluk düğümünün çözüleceği son haftalarda maruz kaldığı hakem hataları maalesef bardağı taşırmıştır. Futbol kuralları çerçevesinde değerlendirildiğinde hakemlerce verilen bu kararların bir kaç basit hata denilerek geçiştirilemeyecek kadar belirleyici olduğu dikkat çekmektedir. Bu hatalı kararlar puan kayıplarına ve sezonun tamamlanmasına sayılı haftalar kala Kastamonu’nun şampiyonluk yolunda avantaj yitirmesine yol açmıştır. Federasyon ve ilgili kurullarına çağrımızdır; Hiçbir takımın hakkının yenmediği, futbolcuların alın terinin heba edilmediği ve lobisi güçlü olanın değil, sahada güçlü olanın kazandığı adil mücadele ortamı acilen tesis edilmelidir.”

"BU ŞEHRİN HAKKINI HEP SAVUNDUK, HEP SAVUNACAĞIZ"

Sosyal medya hesabından da kırmızı siyahlı renklere gönül veren taraftarlara seslenen ve sezon sonunda GMG Kastamonuspor’un 1. Lig’e yükseleceğine olan inancını vurgulayan Milletvekili Hasan Baltacı; “Futbolun olağan akışı içerisinde açıklanamayacak, GMG Kastamonusporumuzun hakkının gasp edilmesi noktasına varan hakem hatalarını Meclis’e taşıdık. Bu şehrin hakkını hep savunduk, hep savunacağız! Bu sezon bizim. Vazgeçmek, yorulmak, pes etmek yok! Kastamonu adını 1.Lig’e yazdıracağız.” ifadelerini kullandı.