Milletvekili Baltacı'dan Oktay'a TRT soruları!

Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 24 Haziran'dan sonra Cumhurbaşkanlığı'na bağlanan TRT Kurumu'nda yaşanan geliş ve iddiaları meclise taşıdı.

  • 452
Milletvekili Baltacı'dan Oktay'a TRT soruları!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı 24 Haziran seçimleri sonrası birçok kurum gibi Cumhurbaşkanlığı’na bağlanan Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) Kurumu’nda yaşanan gelişmeleri takibe alıp Meclis’e taşıdı.

Deneyimli çalışanlarının tasfiye edilerek, yerlerinin lağvedilen başbakanlık personeliyle doldurulacağı gündeme gelen TRT Kurumu ile ilgili Meclis başkanlığına soru önergesi veren Hasan Baltacı, sorularının Anayasa’nın 98 ve TBMM İç Tüzüğü’nün 96’ncı maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanmasını istedi.

Önergesinde nakil ile kuruma geçip emekli olanlar ve 703 sayılı KHK ile TRT yönetim kuruluna tanınan yetkilere dikkat çeken Milletvekili Baltacı, Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’a şu soruları yöneltti;
1 Ocak 2018 tarihinden sonra diğer kamu kurumlarından TRT Kurumu’na kaç personel nakil yolu ile geçiş yapmıştır?
1 Ocak 2018 tarihinden sonra diğer kamu kurumlarından TRT Kurumu’na nakil yoluyla geçiş yapan personelin kaçı 9 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan 703 sayılı KHK'de yer alan emekliliğe teşvik düzenlemesinden yararlanarak emekli olmuştur?
TRT Kurumu’nda emekliliğe teşvik düzenlenmesinden yararlanma hakkı olduğu halde emekli olmayan kaç personel vardır?
TRT Yönetim Kurulu’nun İstihdam Fazlası Personeli belirleme ölçütleri nelerdir?
703 sayılı KHK'de TRT Yönetim Kurulu’na verilen yetki çerçevesinde bir yıllık süre içinde, kaç TRT personelinin istihdam fazlası olarak diğer kamu kurumlarına gönderilmesi düşünülmektedir?
TRT Kurumu, 2018 yılı içinde yeni personel alımı yapacak mıdır? Yapacak ise bu alım genel duyurulu sınav ile mi yapılacaktır? Alınacak personel hangi statüde istihdam edilecektir?
TRT Kurumu’na özel hukuk hükümlerine tabi kaç personel alınacaktır ve kurumdaki yöneticilerin kaçı Özel hukuk hükümlerine tabi personelden oluşacaktır?
TRT Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a taşınmasına yönelik bir çalışma yapılmakta mıdır?
TRT Kurumu’nda vericilerin işletmesinin bir şirket eliyle yapılmasına yönelik bir çalışma var mıdır?