Milletvekili Baltacı, "Seçim malzemesi yapılan projeler durma noktasına gelmiştir"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, "AKP'nin mumu erken sönmüştür" dedi.

  • 814
Milletvekili Baltacı, &quotSeçim malzemesi yapılan projeler durma noktasına gelmiştir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı yapmış olduğu yazılı açıklamasında; "24 Haziran seçimleri öncesi Kastamonu’ya art arda müjdeler açıklayan, görevlerine son verilecek ve adları unutulacak bakanlarıyla gerçeklikten uzak vaatler sıralayıp seçmenin gözünü boyama gayreti sarf eden AKP’nin mumu erken sönmüştür. En son yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısı ve bu toplantıda bürokratlarımızın dile getirdiği sorunlar bunun delilidir.

2002 yılında dış borcu 130 milyar dolar olan Türkiye’yi bugün 453 milyar dolar dış borçla adeta batağa saplayan, seçimlerden hemen önce Hazine’nin kasasını boşaltan AKP’nin sıfırı tükettiği hakikati, Kastamonu’daki yatırımlara ve aksatılmadan yürütülmesi gereken hizmetlere artık çok daha belirgin yansımaktadır.

24 Haziran’dan önce Kastamonu’ya Gençlik ve Spor Bakanı olarak gelen, bugün ise 27’nci dönem Rize Milletvekili olan Osman Aşkın Bak’ın büyük bir gururla 26 Temmuz’da ihaleye çıkartacaklarını açıkladığı Merkez Spor Salonu projesi 'güncelleme' gerekçesiyle gerçekleştirilmemiştir. İhale sürecindeki Merkez Spor Salonu projesi daha önce Kastamonu’nun şahit olduğu gibi aynı aşamaya gelen ancak daha sonra basit gerekçelerle yapımından vazgeçilen yatırımlar listesine mi girecektir?

Seçimde malzeme yapılan; Kırık yolu, İnebolu yolu, Karabük yolu ve Kuru Benzinlik Kavşak projeleri bugün ödenek yetersizliği nedeniyle durmuş, durma noktasına gelmiştir. Kaynak yetersizliği nedeniyle eli kolu bağlanan bürokrasi bu yetmezmiş gibi iktidar mensuplarınca çalışmamakla suçlanmaktadır.

Geçmiş dönemlerde birçok köyümüzün çeşitli sebepler öne sürülerek çözülemeyen 1’nci ve 2’nci kat asfalt problemleri son yapılan açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla bu dönemde de yağışlar, maliyetlerin yükselmesi ve ödenek yetersizliği nedeniyle ötelenecektir.

24 Haziran seçimleriyle Türkiye ve Kastamonu ekonomisi üzerindeki sis bulutlarının dağıldığını söyleyen AKP’li siyasiler cevap vermelidir. O bulutlar dağılmışsa, ödenekler yetiyor, taşıyorsa bu projeler neden durmuş, durma noktasına gelmiştir? Türkiye’de ve Kastamonu’da maliyetlerin yükselmesine yol açan saray ve AKP değilse köylü, esnaf ve iş dünyası mıdır?

Türkiye’de rejimin değişmesiyle sonuçlanan 24 Haziran seçimlerinden önce AKP’nin Kastamonu için sıraladığı vaatlerin her birinin içi boş olduğunu görmek için gün kovalamaya gerek yoktur. Zira; 24 Haziran’dan önce Başbakan, şimdi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olan Binali Yıldırım’ın; 'Seçim kampanyalarında söylenenle, sorumluluk omuzlarınıza yüklenince, söylemleriniz hiçbir zaman aynı olmaz. Bu siyasetin gereğidir, siyasetle hakikat, her zaman birbiriyle örtüşmez' ifadeleri AKP’nin yurttaşın sorunlarına hangi çerçeveden baktığını, Kastamonu’daki AKP temsilcilerinin de bu çizgide hareket edeceklerini net olarak göstermektedir."