Milletvekili Çelik "15 Temmuz Destanı gelecek nesillere iyi aktarılmalıdır"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

  • 428
Milletvekili Çelik &quot15 Temmuz Destanı gelecek nesillere iyi aktarılmalıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik yazılı mesajında; "15 Temmuz 2016 tarihinde asker üniforması giymiş FETÖ üyeleri tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe ve ülkemizi işgal teşebbüsünün ve milletimizin yazdığı kahramanlık destanının 2. yıldönümünü yaşıyoruz. Hain darbe girişimi karşısında liderimiz Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla aziz milletimiz ülkesine, istiklal ve istikbaline canı pahasına sahip çıkmış, üzerine açılan ateşe, atılan bombalara rağmen darbeye karşı harekete geçen emniyet teşkilatı ve askerlerimizle el ele vererek bu hain girişimi boşa çıkarmış, ülke tarihimizde ilk defa bir silahlı darbe teşebbüsü bizzat milletimiz tarafından engellenmiştir. Türkiye demokrasiye ve milli iradeye bağlılığını canı pahasına koruyan milletiyle bütün dünyaya da örnek olmuştur.

Tarih boyunca buna benzer tehdit ve saldırılara maruz kalmış bir millet olarak Cumhuriyet tarihimizde de bu ihanetler, tuzaklar ve darbelerle karşı karşıya kaldık. Ülkemiz ne zaman ekonomik ve siyasi bir hamle yapacak olsa darbelerle, ekonomik ve siyasi krizlerle ve terörle önü kesilmeye çalışıldı. Son 15 yılda elde ettiğimiz istikrar ve güven ortamı sayesinde ekonomimiz katlanarak büyüdü, milletimizin refah seviyesi yükseldi. Bölgesinde ve dünyada yükselen ve büyüyen bir ülke haline geldik. Bu durumun Türkiye düşmanlarını rahatsız ettiği açıktır. Bunlar büyüyen ve gelişen Türkiye’nin önünü kesmek için FETÖ, PKK, DAEŞ ve diğer taşeron terör örgütlerini kullansalar da bugün sınırlarımız içerisinde ve sınır ötesinde yürüttüğümüz operasyonlar sayesinde terörle mücadelede büyük bir başarıyı hamdolsun yakaladık.

24 Haziran seçimleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilen ülkemizde siyasi istikrarın kalıcı hale gelmesiyle birlikte Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet ilkeleri etrafında birlik beraberlik içerisinde hareket ederek ülkemize yönelen tüm tehditlere karşı gereken cevabı vereceğimizden ve 2023 hedeflerimize hızla ilerleyeceğimizden şüphem yoktur.

Tarihimize altın harflerle kazınan 15 Temmuz destanının gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması için düzenlenen etkinliklerin ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün hayırlara vesile olmasını diliyorum. 15 Temmuz Şehitlerimize ve ülkemizin bekası için can veren tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet,kahraman gazilerimize sağlıklı huzurlu ömürler diliyor,şükranlarımı sunuyorum."