Milletvekili Çelik "Kendir ile ilgili çalışmalar halen devam ediyor"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, kendir üretimi ve çiftçiye sağlanan desteklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

  • 548
Milletvekili Çelik &quotKendir ile ilgili çalışmalar halen devam ediyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkez 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi, Merkez 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğü’nü ziyaret eden Milletvekili Metin Çelik, Kendir üretimi ve çiftçiye sağlanan desteklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Kendir ekimini tekrar gündeme getirmesiyle birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile görüştük. Bir çok sektörde hammadde olarak kullanılabilen kendirle ilgili çalışmalar halen devam ediyor. Bu konudaki çalışmalar belli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Kendirle ilgili geçmişte en önemli merkez olan ilimizin bu işin dışında tutulduğu gibi bir algı oluşturmaya çalışanları iyi niyetli görmediğimiz gibi tam tersine Kastamonu kendirle ilgili her toplantıda ismi en başta zikredilen yerdir" diyen Çelik ilimizdeki tarımsal desteklerle ilgili olarak şöyle devam etti.

"2018 yılında Kastamonu çiftçimize 100 milyon TL tarımsal destek hükümetimiz tarafından sağlanmıştır. Son üç yılda 807 genç çiftçi projesiyle 25 milyon TL hibe ödemesi yine hükümetimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. 2017 yılına göre 2018 yılında büyükbaşta 50 bin küçükbaş hayvan sayımızda ise 10 bin artış olmuştur” ifadelerini kullandı.

“TARİHİ VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR TAHSİN BABAŞ İLE BAŞLADI”

Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın 2014 yılından bu tarafa yaptığı çalışmalar ile Kastamonu’nun değerine değer kattığını söyleyen Milletvekili Metin Çelik, “Yıllardır tarih, kültür ve turizm deniyordu. Ancak Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün çalışmaları dışında Belediye tarafından bu alanda hiçbir adım atılmıyordu.2014 yılından bu yana tarihi kültürel varlıklarımızın yeniden ayağa kaldırılması,tarihi çarşı,meydan ve sokakların düzenlenmesi sayesinde Kastamonu turizmde çok iyi bir ivme kazandı.Bu arada bu çalışmaların da etkisiyle 2018 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilişimiz turizmdeki hareketliliğimizin daha da artmasına vesile oldu.Önümüzdeki süreçte ise hedefimiz UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne şehrimizin adının yazdırılması olacaktır.Bugün ilimize dışarıdan gelen her misafirimizin dikkatini ilimizin güzelliği,temizliği ve tarihi alanda yapılan restorasyonlar çekmektedir."

"KASTAMONU KAZANDI"

"Kastamonu il merkezimizde 2014 yılı mahalli idare seçimlerinden itibaren genel iktidarımızın yerelle buluşmasına Belediye Başkanımızın tecrübesi de eklenince her alanda önemli hizmetler ortaya çıkmıştır. Kastamonu Belediyesi'nin 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'ye geçişiyle birlikte eksik kalan bir ayağımız tamamlanmış,hem yerel hem de genel yatırımlar uyumlu çalışmamız sayesinde ilimize kazandırılmıştır. Bu yatırımların en önemlilerinden olan  ve hem içme suyu hem de zirai sulama anlamında ilimizin uzun yıllardır beklediği Kırık Barajı'nın yapımına halen devam edilmektedir. İnşallah önümüzdeki süreçte de hemşehrilerimizin desteğiyle daha büyük yatırımları ilimize kazandıracağız. Baktığımız da Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın dışında herhangi bir proje ortaya koyabilen de olmamıştır. Bu durum Kastamonu’nun gelişimi için AK Partimizin ve Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın ne denli hazır olduğunu açıkça göstermektedir. Çok değerli hemşehrilerimizin 31 Mart'ta AK Parti'mize ve Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş'a 'Durmak Yok Yola Devam' diyeceklerinden hiçbir kuşkum yoktur" dedi.

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir, Gençlik Kolları İl Başkanı Musa Kalafat ve teşkilat mensuplarının da yer aldığı ziyaretler çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.