Milletvekili Çelik'ten Baltacı'ya cevap! "Çuvallamış durumdasın"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın açıklamalarına AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik cevap verdi.

  • 2179
Milletvekili Çelik'ten Baltacı'ya cevap! "Çuvallamış durumdasın"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın açıklamalarına cevaben yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"İl danışma meclisi toplantımızda yapmış olduğum açıklamaları CHP Kastamonu Milletvekili Sn.Hasan Baltacı talihsiz ve hedef saptırmaya dönük olarak niteleyerek tarafıma çeşitli sorular yöneltmiştir.

Örneğin Kastamonu Havalimanına İl Özel İdaresi tarafından 70 Milyon TL harcama yapıldığı doğru değil midir? diye soruyor. Gerçekten şaşırdım. Hayır doğru değildir. Sen öyle olduğunu mu zannediyordun? veya yine algı yaratma peşinde misin? Plan Bütçe Komisyonunda yaptığın konuşmada, İl Özel İdaresi tarafından yapılan Kastamonu Havalimanı demen üzerine bende işin doğrusunu il danışma meclisi toplantısında anlatmış ve bilgin olmayan konularda araştırmadan konuşmamanı tavsiye etmiştim. Kastamonu Havalimanıyla ilgili İl Özel İdaresi tarafından yapılan alt ve üst yapı çalışmalarına toplam 16 Milyon TL harcanmış,bu harcamalara karşılık 2013 yılında Başbakanlıktan 8 Milyon TL, Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesinden 3.75 Milyon TL olmak  üzere 11 Milyon 750 bin TL gönderilmiştir. Yani İl Özel İdaresi bütçesinden çıkan rakam 4 Milyon TL civarındadır. Bu para da bir başka il için değil Kastamonu’muz için harcanmıştır. Daha sonrasında İl Özel İdaremize bir çok defa yardım mahiyetinde bu rakamın çok çok üzerinde ödenekler gönderilmiştir. Buna karşılık iç donanım ve teknik cihazlar hariç Kastamonu Havalimanı yapım işine Ulaştırma Bakanlığı DHMİ tarafından yaklaşık 53 Milyon TL (bugünkü rakamlarla yaklaşık 100 Milyon TL) Başbakanlıktan 2013’te gönderilen 8 Milyon TL ilave edildiğinde toplam 61 Milyon TL harcama yapılmıştır. Açıkça görüldüğü üzere bu konuda da çuvallamış durumdasın.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli Kastamonu’muzun bugüne dek tek kalemde aldığı en büyük yatırımdır ve AK Parti’nin Kastamonu’muza kazandırdığı en önemli yatırımlarından biridir. 5500 metrelik çift tüp ve 17 km bölünmüş yol olarak yapılan bu büyük yatırım bize o dönemde söylenene göre yaklaşık 650 milyona tamamlanmıştır. Bu büyük yatırım üzerinden bile yanlış algı oluşturarak siyaset yapmaya çalışıyorsun. Eğer senin bu konuda bir tereddüdün varsa ilgili kurumlara başvuru yolları açıktır. Kastamonu’lu hemşehrilerimizi kardan, kıştan ve zorlu yol koşullarından 3 yıldır kurtaran, zamandan ve paradan tasarruf sağlayan bu büyük yatırımın ilimize kazandırılmasından dolayı hemşehrilerimizin memnuniyeti en üst safhadadır. Bu herhalde sizi ciddi şekilde rahatsız etmektedir.

Yine son günlerde AK Parti’nin ortaya koyduğu büyük projeler (Kastamonu İnebolu Yolu-Kırık Barajı-Kırık Tünelleri ve yeni yol güzergahı) üzerinde konuşmaktan başka bir şey yapmadığını görüyorum. Sanki bu projeleri CHP hazırlatmış, yatırım programına aldırmış, ihalesini yapıp da işe başlatmış gibi. Kıymetli hemşehrilerim çok iyi biliyor ki; Kastamonu’daki bölünmüş yol uzunluğunu 47 km’den alıp bugün 320 km’ye ulaştıran,80 yılda yapılanın 7 katını 17 yılda yapan, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Kastamonu Havalimanı gibi dev yatırımlar başta olmak üzere bugüne kadar yaklaşık 4 Milyar TL tutarındaki ulaştırma yatırımını, toplamda 15 Milyar TL’nin üzerinde yatırımı Kastamonu’ya kazandıran AK Parti sen istesen de istemesen de ortaya koyduğu bu vizyon projeleri hayata geçirecektir. Konuşmamda Kastamonu’da dikili çiviniz yok demiştim. Buna verecek bir cevabın olmadığı için asıl bu yatırımların geciktiğinden bahsederek hedef saptırmaya sen çalışmışsın. İnşallah bu büyük yatırımlardan sonra demiryolu bağlantısı da gündeme gelecektir.

Ülkemizdeki diğer havalimanlarında yaşandığı gibi Kastamonu Havalimanında da zaman zaman sefer iptalleri olabilmektedir. Görüş aşırı düştüğünde buna şu anda çalışan ILS cihazı da maalesef engel olamamaktadır. ILS cihazı ancak belli bir seviyedeki görüş engelini ortadan kaldırmaktadır. Bundan da beni sorumlu tutmaya çalışman akla ziyandır.

Sn.Baltacı, AK Parti İktidara geldiğinde Kastamonu’daki sigortalı sayısı 56 bindi. Nüfusta çok ciddi bir artış olmamasına rağmen şu anda sigortalı sayısı 90 binden fazladır. Bu, AK Parti’den önce sadece adı olan ve partimiz iktidara geldikten sonra hızlıca tamamlanan Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinin, Ak Parti döneminde planlanan Tosya Organize Sanayi Bölgesinin, Seydiler Organize Sanayi Bölgesi’nin hızlı bir şekilde tamamlanıp orada fabrikaların açılabilmesi sayesinde mümkün olmuştur. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi çalışmaları devam ettiği gibi, Taşköprü Organize Sanayi Bölgesinin yapım çalışmaları devam etmektedir. Organize Sanayi Bölgesi dışında da açılan çok sayıda fabrika olmuştur. Teşvik konusunda başından itibaren ilimiz, Organize Sanayi Bölgeleri dışında yapılacak yatırımlarda 4., Organize Sanayi Bölgesi içine yapılacak yatırımlarda 5. bölgededir. Sosyo-Ekonomik gelişmişlik düzeyine göre yapılan hesaplamada ilimizin bu kapsamda yer alması gerektirdiği belirtilmektedir. Bu konuda biz de daha önce olduğu gibi çaba göstermeye devam edeceğiz. İlimizin yatırım açısından bunun dışında avantajlı bir çok yönü de bulunmaktadır. Bu avantajları da en iyi şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz. Özellikle turizm altyapısıyla ilgili yaptığımız yatırımlar ve tanıtım faaliyetleri sayesinde ilimizdeki konaklama sayısı hızla armaktadır. 7-8 yıl önce 200 binlerdeki bu sayılar bu yıl ilk 10 ayda 700 bini bulmuştur.

Ödeneksizlikten balıkçı barınaklarında denizden tarama yapılamadığı doğru değildir. DSİ Bölge Müdürlüğümüzce getirilen sallama makinayla balıkçı barınaklarının girişleri açılarak balıkçılarımızın rahat giriş çıkış yapmaları sağlanmıştır.

2018 yılı buzağı desteği ödemelerinin ilk altı aylık kısmı olan 21 milyon 858 bin TL hak sahibi hemşehrilerimize ödenmiştir. 2.altı aylık kısmı ödeme aşamasındadır. Buzağı desteği önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Yalnız bütün bunlardan anlaşılacağı üzere senin desteksiz attığın apaçık ortadadır. 15 Kasım itibariyle çiğ süt fiyatının 2.30 TL olmasına karar verilmiştir.2019 Ocak-Nisan döneminde 25 kuruş olarak uygulanan süt desteğinin sonraki dönemde ne kadar olacağı konusunda bakanlık kararı beklenmektedir. Süt hayvancılığının bitirilme noktasına getirilmesi gibi bir durum da söz asla konusu değildir. Taşköprü Sarımsağı altın yıllarından birini yaşarken piyasayı düzenlemek üzere uygulanan tedbirin Taşköprü sarımsağına ağır darbe vurduğu iddian da gerçeği yansıtmamaktadır. Bu uygulamadan sonra fiyatta bir gerileme söz konusu olmamış, sarımsak üreticimiz fiyatlardan gayet memnundur.

Kastamonu Devlet Hastanemizde şu an itibariyle Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi kadrosunda bulunan 11 öğretim üyesi doktor görev yapmakta ve devlet hastanemizdeki doktorlarla birlikte sağlık hizmeti sunmaya devam etmektedir. Geçen hafta basına yansıyan önceki rektörün beyanlarında afilasyonun olamayacağını belirtmiş olmasından dolayı  konuşmamda afilasyon sürecinin de devam ettiğini,bunun da gerçekleşeceğini söyledim. 2018 yılı içerisinde gündeme gelen şu anki şekliyle yapılan çalışmaya önceki rektör döneminde verilmeyen muvafakatın yeni rektör tarafından verildiğini de ayrıca belirttim. Sn.Baltacı afilasyonla, şu anki durum arasındaki farkı kavrayamamış olacak ki her zamanki klişe cümlelerle allayıp pullayıp buradan bir siyasi malzeme çıkarma gayretindedir. Ancak bilesin ki şu anda bir gerçek var, o da Tıp Fakültesi doktor öğretim üyelerinin devlet hastanemizdeki doktorlarla birlikte görev yapmaya Ağustos ayından itibaren başladığı ve bu sayının bu gün itibariyle 11’e ulaştığı, hemşehrilerimizin Afilasyon, yani Devlet Hastanemizin Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne dönüşmesi süreciyle ilgili çabamızın farkında olduğudur. Herkesin görevi faklıdır ve bizim  kimseyle senin tabirinle bir ortaklığımız olmamıştır. Her yapılan yenilikten sonra daha önce niye yaptırmadınız diye eleştirmek ancak sizin siyaset mantığınızla izah edilebilecek bir şeydir. Dolayısıyla boşa uğraşma,buradan sana malzeme çıkmaz.

Sn.Baltacı son olarak; ülkemize yönelen çok yönlü ekonomik saldırıdan sonra alınan tedbirlerle kısa bir sürede ekonomimizin toparlanmasından, döviz kurunun stabil hale gelmesinden, faizlerin ve enflasyonun hızla düşmesinden, büyüme beklentilerinin yükselmesinden, sigortalı sayısında başlayan artışlardan rahatsız olduğunuzu ve bir panikle algı oluşturmak suretiyle bu olumlu havayı dağıtmaya çalıştığınızı biliyoruz, vatandaşlarımız da biliyor. Türkiye’nin yatırım yapılamayacak kadar güvensiz bir ülke olduğunu, can ve mal emniyetinin bulunmadığını söyleyerek ülkemize yatırım yapmayı düşünenlerin aklını karıştırmaya çalışan ve her fırsatta uluslararası arenada Türkiye’yi şikayet eden genel başkanının yaptıklarına bak! Önce sen ne yapıyorsun diye bir sor! Ondan sonra Kastamonu’da AK Partinin ortaya koyduğu vizyon projeleri konuşuruz seninle! Bu arada daha önce size yöneltmiş olduğum soruları havada bırakıp bana soru sormandan da rahatsız olmadım. Bizim cevaplayamayacağımız hiçbir soru yoktur. Genel başkanın gibi eline verilen her bilgiyi doğruluğunu araştırmadan kamuoyuna sunuverme alışkanlığından vazgeç! Tabii vazgeçebilirsen."