Milletvekili Demir: 'BAKAF bölge açısından bir milattır'

Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak'ın yer aldığı 8 ili kapsayan Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı'nın (BAKAF) bölge için büyük önem taşıdığını belirtti.

  • 751
Milletvekili Demir: 'BAKAF bölge açısından bir milattır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BAKAF’ın başarı oranı çok yüksek
Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak’ın yer aldığı 8 ili kapsayan Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı’nın yerel ekonomiyi canlandıracak yeni bir soluk olmasının yanı sıra ülke dışında da büyük etki bırakacağını ifade eden Kastamonu Milletvekili Murat Demir, “Türkiye’nin ekonomisinin hız kazanmasının önüne geçilemeyeceğinin işareti olan BAKAF, bölgemiz açısından bir milat anlamına geliyor.” dedi.

Son 10 yıldır bölgeye olan yatırım ağının arttığına dikkat çeken Kastamonu Milletvekili Demir, “Ulaştırma Bakanlığı başta olmak üzere Tarım ve Hayvancılık ile Orman ve Su İşleri Bakanlıklarımız bölgede ciddi çalışmalara imza atmış bulunuyor. Alt yapı ve üst yapı ile ilgili hükümetimizin yaptığı çalışmalar Batı Karadeniz’e müthiş bir açılım ve farkındalık getirdi. Bu zamana kadar yapılan tüm bu girişimlerin daha etkin duyurulması ve bölgeye olan ilginin daha da artması için Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı’nın en önemli adres olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“BAKAF dünyaya çok önemli mesajlar verecek”
BAKAF’ın yerel ekonomiyi canlandıracak yeni bir soluk olmasının yanı sıra ülke dışında da büyük etki bırakacağını ifade eden Murat Demir, “Bölgemiz, turizm başta olmak üzere madencilik, KOBİ ve tarım hayvancılık açısından hamle yapılabilecek potansiyele sahip. Ancak bu değerleri tek bir çatı altında, böylesi güzel koordine edilmiş ve düşünülmüş bir fuar organizasyonu ile etkisi daha güçlü olacak şekilde bir araya getirmek olağanüstü bir başarı olacaktır. Her biri farklı değerler üreten bölge sanayisi ve iş adamlarımızın, bu fuarda ülkemizin yanı sıra bölgeye ve hatta dünyaya çok önemli mesajlar vereceğine inanıyorum.  Ülkemiz ekonomisinin hız kazanmasının önüne geçilemeyeceğinin işareti olan BAKAF’ın bölgemiz açısından bir milat anlamına geldiğinin de altını çizmek istiyorum.”  diye konuştu.

BAKAF çalışmaları kapsamında organizasyona destek veren belediye, valilik ve üniversite iş birliklerinin hep hayal edilen bir girişim olduğuna da vurgu yapan Demir, çalışmalara her zaman gereken desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Bölgede potansiyelin yüksek ancak farkındalığın eksik olduğunu vurgulayan Milletvekili Murat Demir, Batı Karadeniz illerinin oluşturacağı sinerjiye güvendiğini dile getirerek şunları söyledi:  “İstamonu Fuarcılık Şirketi Sahibi Hüseyin Karadeniz ofisimizde bizi ilk ziyaretinde konuyu açtığında büyük heyecan duydum. Böylesi bir organizasyona bölgeyi iyi bilen bir kardeşimizin öncülük etmesi beni ayrıca gururlandırdı. Bölgenin büyük ihtiyacı olan birlikte hareket edilerek ortak kazanımlar oluşturma çabasına önemli katkılar sunacağına inandığım fuarın başarılı geçmesi Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerimizin hanesine artı olarak kaydedilecektir.