Milletvekili Demir: "İcazeti millettenmi, örgütlerdenmi alıyorsunuz"

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, 2017 yılı bütçesine ilişkin görüş ve değerlendirmelerini açıklamak üzere TBMM'de Genel Kurula hitaben konuşma yaptı.

  • 1143
Milletvekili Demir: "İcazeti millettenmi, örgütlerdenmi alıyorsunuz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Demir:

"Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri;

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2017 yılı bütçesine ilişkin görüş ve değerlendirmelerimi açıklamak üzere söz almış bulunuyorum ve Yüce Heyetinizi saygıyla selamlıyorum. Türkiye’nin son 14 yılda katetmiş olduğu mesafenin en net şekilde görülebildiği konuların başında sınai mülkiyet haklarının geldiğini görüyoruz.

Dünya ortalamalarının çok üzerinde artışların meydana geldiği patent, marka ve tasarım başvurularımızın son 14 yıldaki seyrine bakıldığında; yerli patent başvuru sayısının 414’ten 5512’ye, marka başvuru sayısının 36.429’dan 110.679’a ve tasarım sayısının 20.302’den 40.236’ya ulaştığını görüyoruz. Bu artışlar, geride bıraktığımız 14 yılın canlılığına işaret ederken, aynı zamanda bir öncü veri olarak, bilimde ve teknolojide 2023 hedeflerine sağlam ve kararlı adımlarla ilerlediğimizi göstermektedir. Bunun yanında, 2016 yılının ilk 11 ayında, yerli patent başvurularımızın %18 artması, 15 Temmuz darbe girişiminin ve ülkemize farklı yöntemlerle yapılan saldırıların hızımızı kesemediğini ve kesemeyeceğini, milletimizin geleceğe güvenle ve umutla baktığını ve sınai mülkiyet alanına yatırım yapan bir sanayicinin kendisine bugünü değil, yarını hedef olarak seçmiş olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Türk Patent Enstitüsü, geçtiğimiz Ekim ayında Uluslararası Patent Araştırma ve İnceleme Otoritesi olmayı başarmıştır. Türkiye’nin sınai mülkiyet konusunda uluslararası alandaki gücüne güç katmıştır.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri;

Geçtiğimiz yıldan itibaren İstanbul’da gerçekleştirilmeye başlanan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarına dünyanın birçok ülkesinden katılım sağlayan buluşçular, Türkiye’nin buluş ve yenilik alanında bir cazibe merkezi haline geldiğini göstermektedir.

Buluş sahiplerini ve yatırımcıları bir araya getirmek için kurulan Teknoloji Transfer Platformunun kullanımının daha etkin hale getirilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını, Borsa İstanbul bünyesinde kuruluş çalışmaları devam eden Patent Borsası’nın da yakın zamanda faaliyete geçmesini bekliyoruz.

Patent Borsasının hayata geçirilmesiyle birlikte sınai mülkiyet sisteminin en önemli aşamalarından biri olan ticarileşme aşaması çok etkin işleyecektir.

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri;

Bu gün bu bölümde Kastamonu İlimizle alakalı bilgilendirme yapacaktım. Fakat önceki gün Beşiktaş'ta hain ve alçakça yapılan saldırdılar sonucu şehit ve yaralılarımız varken bunu uygun bulmadım. İçim acıyor; Allah yolunda, Vatan yolunda, Millet uğrunda çarpışan şehitlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Fakat buradan bir şey söylemek istiyorum. Dün bu Meclis çatısı altında grubu bulunan siyasi partilere AK Parti grup Başkan Vekilimiz tarafından terörü kınamak için bir çağrı yapıldı. O kınama metni altına üç parti grubu imza atarak ortak açıklama yaptılar. Ama bazıları o metni imzalamadı. Acaba  metinde terör örgütleri PKK, DHKPC yer aldığı için mi imzalayamadınız? Sebebi ise siz icazeti millettenmi, örgütlerdenmi alıyorsunuz. Bakın; bu kürsüye çıkıp buradan PKK, DHKPC ve tüm terör örgütlerini lanetliyoruz diyemiyorsunuz. Burası milletin temsil makamı. Burada terör temsilcilerinin işi yok. Milletin kürsüsünden bazı siyasilere sesleniyorum. Bırakın terör destekçileri ailelerine ziyarete gitmeyi, şehitlerimizin ailelerine gidin taziye de bulunun, gazilerimizin ailelerine gidin geçmiş olsun deyin. İnanın bu millet sizden bunu bekliyor.

2017 yılı bütçemizin hayırlı olmasını diliyor, Yüce Heyetinizi saygıyla selamlıyorum."