Milletvekilleri yeni yılı değerlendirdi

AK Parti Kastamonu milletvekilleri Metin Çelik, Murat Demir ve Hakkı Köylü, 2018 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  • 431
Milletvekilleri yeni yılı değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu milletvekilleri Çelik, Demir ve Köylü, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü'nün de katılımıyla Doğa Kültür Köyü Öğretmenevi'nde düzenledikleri basın toplantısıyla 2018 yılında hayata geçirilecek projeler ve çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Köylü, toplantıda yaptığı sunumda, Kastamonu'nun 2018 Yılı Kültür Başkenti ilan edildiğini hatırlatarak, buna ilişkin yapılacak çalışmalar için ihtiyaçların belirleneceğini ve buna göre adım atılacağını söyledi.

Çelik ise kentte deprem testinden geçemeyen okulların yıkılarak yerine yenisinin yapıldığını ve bu sürecin iki yıl içinde tamamlanacağını kaydetti.

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesinin hizmete girmesi için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini belirten Çelik, "Tıp fakültesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımıza ileteceğimiz konuların başında Tıp fakültesi geliyor." dedi.

Toplantıda İnebolu Yolu Projesi hakkında bilgi veren Demir ise İnebolu Limanı için yüklenici firmayla iki ay içinde sözleşme imzalanacağını kaydetti.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da Özel Uğurlu Hastanesi sorununun çözümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek vereceğini, ayrıca Kastamonu Havalimanı'ndan İzmir ve Antalya'ya uçak seferi yapılabilmesi için talepte bulunacaklarını aktardı.

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü ise yeni yönetim olarak çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacaklarını dile getirerek, "İlk hedefimiz 2023, ardından da 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak var. Hukuki ve bürokratik engellerden çözülmeyen tıp fakültesini milletvekillerimizle çözmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.