"Miraç, Peygamberimizin semaya yaptığı hikmet dolu yolculuktur"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir, Miraç Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 596
&quotMiraç, Peygamberimizin semaya yaptığı hikmet dolu yolculuktur"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özdemir; "Miraç, Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.v)'in bir gece Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da zaman ve mekanı aşarak Allah'ın izniyle semaya yaptığı hikmet dolu manevi yolculuktur. Bundan dolayıdır ki Miraç Kandili vesilesiyle üzerinde ağır sorumluluklar taşıyanlar başta olmak üzere istisnasız bütün müminlerin hemen her konuda üzerine düşen tüm vazife ve sorumlulukları bir kez daha hatırlaması gerekir.

Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Dünyanın ve insanlığın geleceği için, maddi refah ve ekonomik kalkınma mücadelesi kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da hayati önem taşımaktadır.

İnanıyorum ki, bu kandil gecesi, insanımızın gönlünde bu yönde bir meşale tutuşturacak, kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin hatırlanmasına vesile olacaktır. Miraç, başta Hz. Muhammed olmak üzere her müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O'nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesileyle yüksek insani sorumluklar üstlenme anlamına gelir. Bugün bize düşen miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir.

Bu gecenin milletimizin, İslâm dünyasının ve tüm insanlığın yüksek değerlerle miracına; huzur ve mutluluğuna; Müslüman kardeşlerimizin içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtularak hem maddî hem de manevî açıdan yeniden yükselmesine vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum."