Muhtar Açıkgöz "İlk defa bir milletvekili köyümüze geldi"

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Cide'den başlattığı, İnebolu ile sürdürdüğü ilçe gezilerine Çatalzeytin'de devam etti.

  • 1707
Muhtar Açıkgöz "İlk defa bir milletvekili köyümüze geldi"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Çatalzeytin İlçe Başkanı Erdal Savcı ve ilçe yöneticilerinin kendisine eşlik ettiği gezide köy ziyaretlerine ağırlık veren Milletvekili Baltacı, büyük ilgiyle karşılandı.

Piri Köyü Saydaş Mahallesi ziyaretinde İstanbul’da yaşayan köy sakinlerinden teşekkür ve hoşgeldiniz telefonları alan Milletvekili Hasan Baltacı, Güneşler Köyü ziyaretinde ise “60 yıldır bu köydeyiz, ilk defa bir milletvekili köyümüze geliyor” sözleriyle karşılaştı. Güneşler Köyü Muhtarı Mahir Açıkgöz “60 yıldır bu köydeyim. Bu köye milletvekili geldiğini hatırlamıyorum. Köyümüze gelen ilk milletvekili sizsiniz” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Hasan Baltacı Çatalzeytin ilçe gezisine Çağlar Köyü’nden başladı. Çağlar Köyü Muhtarı Dursun Ergün Ersöz ve köy sakinlerinden taleplerini dinleyen Milletvekili Hasan Baltacı daha sonra Kayadibi Köyü Düzköy Mahallesinde Muhtar Sabri Kurnaz ve köy halkıyla buluştu. Hasan Baltacı’nın diğer ziyaret durakları Yemişli Köyü, Piri Köyü Saydaş ve Şaban mahalleleri, Güneşler ile Fındıklı köyleri oldu. Milletvekili Baltacı, Yemişli Köyünde Muhtar Vekili Kazım Pulatkan, Piri Köyü Saydaş ve Şaban mahallelerinde Muhtar Mahir Çay, Güneşler Köyünde Muhtar Mahir Açıkgöz, Fındıklı Köyünde ise Muhtar Hayrettin Özay ve köy sakinlerinin sorunlarını dinledi. Köy sakinleri özellikle yol, su ve kanalizasyonun yanı sıra internet ve çöp ile ilgili yaşadıkları temel sorunları Milletvekili Hasan Baltacı’ya aktardı. Milletvekili Baltacı her bir sorunun çözümü için gayret göstereceğini ve takipçisi olacağını belirtti.

İktidarın ölüsüne de dirisine de sahip çıkmadığını söyleyen Milletvekili Hasan Baltacı, özellikle ödenek sorununa değindi. Kastamonu’nun geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu, ilçe sayısının 20, köy sayısının bini geçtiğini belirten Milletvekili Hasan Baltacı, nüfusa göre ödenek verilmesinin yanlış olduğunu vurguladı. Kastamonu’da yaz ve kış nüfusunun farklılığını dile getiren Baltacı, “devlet Kastamonu’ya ödenek verirken bu kriterleri mutlaka göze almalı” dedi.