Murat Savaş Yücel, Aday Adaylığını Açıkladı

MHP Kastamonu eski İl Başkanı Murat Savaş, Yücel, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.

  • 1041
Murat Savaş Yücel, Aday Adaylığını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Kastamonu eski İl Başkanı Murat Savaş, Yücel, Kastamonu Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.


MHP İl Başkanlığından düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulunan Murat Savaş Yücel, “Vatan sevgisi, millete hizmetin en büyük gücüdür. Bu sevginin en iyi gösterileceği zeminlerden birisi de hiç şüphesiz “Yerel Yönetimlerdir”. Bu anlayıştan hareketle 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlerde, Milliyetçi Hareket Partisinden Kastamonu Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulunduğumu, siz değerleri basın mensupları aracılığı ile saygı değer halkımızla paylaşmak istiyorum. Yerel Yönetimdeki bakış açımız, geçmişle geleceğin birleşmesini yani; eskinin, çağdaş dünya ile buluşmasını temel ilke almaktadır” dedi.


Yaşanılan çevre ve mekanları güzelleştirmek, mamur hale getirmek, geçmişin kültürünü koruyan ve yaşatan, gelecek nesillere sağlıklı ve huzurla yaşayabilecekleri, güzel bir şehir bırakmanın herkesin temel görevi olduğunu belirten Yücel, “İlke, ülkü ve fikirleriyle son 45 yılın her döneminde var olmuş, kritik görevler üstlenmiş, ülkenin birliğini, varlığını kendi canından da mukaddes görmüş bir siyasi anlayışın mensubu olarak, bu gün içerisinde bul umduğumuz şartlar her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk üstlenmemizi gerektirmektedir.


Halkımızın, hizmet beklentilerini dikkate alan bir anlayışla, 20 yıldır Kastamonu Belediye Başkanlığı görevinde ortaya koyduğumuz, yönetim yeteneklerimizle hem şehirlilerimizin takdirini kazanmış olmak, bizlere daha büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bizler üretken belediyecilik anlayışına sahip bir kadro hareketiyiz. Üretken belediyecilik, toplumun ayrıştırılmasına karşı geliştirilen önemli ve etkili bir belediyecilik anlayışı olarak, hem birlik beraberliğimizi güçlendiren, hem de hizmette kalite, etkinlik ve sürekliliği sağlayan bir yerel yönetim anlayışıdır” diye konuştu.


Yerel yönetimi, en ücra köşedeki vatandaş ile iletişim halinde olan, ihtiyaç ve sorunlarından haberdar olan, halkın memnuniyetini ve hayat kalitesinin yükseltilmesini ülkü edinen, hizmet kurumları olarak değerlendirebileceklerini ifade eden Murat Savaş Yücel, “Misyonumuz; yerel hizmetlerin zamanında, hızlı, ekonomik ve adil bir şekilde sunulması, çevre duyarlılığı ve mimari estetiğe önem veren, toplumsal çıkarları gözeten projelerin hayata geçirilmesi, doğal ve tarihi mirasın korunması, her türlü afete karşı fiziki ve sosyal altyapının hazır hale getirilmesi, yoksulların ve dezavantajlı kesimlerin gözetilmesi, hizmette eşitlik ile vatandaşı bilgilendirmenin amaç edinildiği, yaşanabilir daha sağlıklı, daha huzurlu, daha güzel ve çağdaş bir şehir ortamının temin edilmesidir.


Vizyonumuz; milli ve manevi değerleri koruyarak, 4 dönemdir başarıyla sürdürdüğümüz yönetim tarzımızı daha ileriye taşımak suretiyle, modern bir belediyecilik anlayışı ortaya koymaktır.


Hedefimiz; yerel yönetimin etkin gücünü en üretken biçimde kullanarak, Kastamonu’muzu çağdaş, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent vizyonuna ulaştırmaktır” şeklinde konuştu.


Kendilerince belediyeciliğin ‘dokunmak, düşünmek, hissetmek ve aşkla sorunlara odaklanma’ şeklinde tanımlayan Yücel, şöyle konuştu: “Belediyeciliğin gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir, darda kalanlara yardımdır. Bu ilkeler ışığında; demokratik, insan haklarına, din ve vicdan özgürlüklerine saygılı, sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda üniter yapıyı esas alan, sosyal adaleti, toplumsal huzuru, hizmette eşitlik ve vatandaşı bilgilendirmeyi amaç edinen, değişim ve gelişimle, milli ve evrensel değerleri bütünleştiren, yerel hizmetleri vatandaşa en etkili biçimde sunan bir anlayış, yerel yönetimler acısından siyasi anlayışımızın temelini oluşturmaktadır”


Yücel, şöyle devam etti: “Yönetim anlayışındaki temel ilkelerin şehir kültürü ve bilincinin oluşturulması için, tüm şehrin yönetime katılımını sağlayarak, ilgi ve beklentileri tespit etmek, kendi yetki ve sorumluluğumu/ çerçevesinde, şehirde yeni iş sahaları için zemin oluşturmak. Modern altyapı çalışmalarını, şehrin gelişimini öngörerek en ücra köşelere kadar yaygınlaştırmak, şehrin tüm ulaşım seçeneklerini, insanımızın beklenti ve rahatlığı ile tarihi ve turistik potansiyele göre planlamak, şehir yaşamında fiziki çevre, ulaşım ve sosyal alanların çok önemli olduğu bilinciyle "Şehir Gelişim Planı" hazırlayarak, fiziki şartları iyileştirmek ve şehrimizi daha yaşanabilir bir yapıya kavuşturmak amaçlanmaktadır. Hülasa, Belediyecilik anlayışımız; bütüncül yaklaşım ve birlikte yönetim esasına dayanmaktadır. Bu güne kadar hizmet vermiş Sayın Belediye Başkanlarımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Görev yapan başkanların her biri Kastamonu’ya damgasını vurmuştur. Sn. Ali Köse'nin gayretleriyle; Kuzeykent, imar alanları tıkanmış bir şehrin önünü açmıştır. Ilgaz suyunun şehrimize kazandırılması, rahmetli Faruk Nuhoğlu'nun çalışmaları sonucu gerçekleşmiştir. Altyapı hizmetleri, belediyecilik anlamında en riskli alandır. Bu riski göze alarak, bugün dahi alt yapı problemi yaşamıyorsak, bunda Sayın Süleyman Yücel'in emeği hiç göz ardı edilemez. Kapalı Pazar yeri ve otopark onun eseridir.


Son üç dönemdir görevde bulunan, Sayın Turhan Topçuoğlu’nun hizmetteki başarısı, belediyeyi halkla buluşturmuş olması hiç tartışılamaz. Kastamonu onu hiç unutur mu? Kastamonu'ya, marka şehir olma yolunda büyük mesafe aldırmış, vizyon kazandırmış ve ismini halkımızın gönlüne altın harflerle yazdırmıştır.


Sonuç olarak; belediyecilik bir bayrak yarışıdır. Yerel hizmetleri vatandaşa en etkili biçimde sunan bir yerel yönetim anlayışı ile hizmete talip olduğumu sevgili Kastamonu halkına beyan eder, saygılar sunarım”