'Mustafa Atay ve bütün işçilere özgürlük istiyorum'

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, havaalanı işçilerinin sesi oldu.

  • 769
'Mustafa Atay ve bütün işçilere özgürlük istiyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 3. Havaalanı inşaatında insanlık dışı çalışma koşullarını protesto ettiği için tutuklanan CHP Kastamonu İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Atay ve 33 arkadaşının serbest bırakılmasını istedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 27’nci yasama dönemi 2’nci yasama yılı 11’nci birleşiminde gündem dışı söz alan Milletvekili Hasan Baltacı, “zindanda tutulan havaalanı işçilerine özgürlük istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mustafa Atay’ın tahtakurusu olmayan yatak istediği için Silivri Cezaevi’ne gönderildiğine dikkat çeken Milletvekili Hasan Baltacı, İGA CEO'su Kadri Samsunlu'nun “işçiler haklıydı, sorunlardan haberim yoktu” açıklamasını ve bu açıklamaya rağmen halen işçilerin cezaevinde tutulmasını eleştirdi.

Asıl cezalandırılması gerekenlerin patronlar ve onlarca işçinin ölümüne seyirci kalan yetkililer olduğunu belirten Milletvekili Hasan Baltacı şu ifadeleri kullandı;
“Kastamonu Üniversitesi öğrencisi olan ve okul harçlığını çıkarmak için yaz tatilinde 3. Havaalanı inşaatında çalışmaya başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı kardeşimiz Mustafa Atay, tahtakurusu olmayan yatak istedi diye 15 Eylül gecesi şantiye koğuşunda zorbalıkla gözaltına alınmış, 18 Eylül’de ise hukuksuzca tutuklanarak Silivri zindanına kapatılmıştır. Asıl suçlu olan ve cezalandırılması gerekenler ‘işçiler haklıydı, sorunlardan haberim yoktu’ itirafında bulunan patronlardır. Buna rağmen kılını kıpırdatmayıp yandaşlarına milyarlarca lira haksız kazanç aktaran, onlarca işçinin ölümüne seyirci kalanlardır. Hürriyeti elinden alındığı için eğitimi 1 yıl uzayan Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız Mustafa Atay ve onunla birlikte tutsak alınan diğer işçi ve emekçilerimiz derhal serbest bırakılmalıdır. Hazır 3. Havaalanı açıldı, tüm işçilere özgürlük istiyorum.”