Namlı, Muhtarlar Derneğini ziyaret etti

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, bahane üretmek yerine iş yapılması gerektiğini söyledi.

  • 1285
Namlı, Muhtarlar Derneğini ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, Türkiye Muhtarlar Derneği Kastamonu Şubesini ziyaret ederek, burada muhtarlarla bir araya geldi. Namlı, köy alt yapılarının iyileştirilmesi çalışmalarının belli bir program dahilinde yapılması gerektiğini ifade ederek, herkesin her yerden talepte bulunmasıyla çalışmaların yapılamayacağını ve belli bir sıralama olursa çalışmaların daha sağlıklı yürüyeceğini kaydetti.

AK Parti olarak Kastamonu’yu 3 vekil ile temsil ettiklerini ve belediyeler ile birlikte daha güçlü olduklarını anlatan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, artık bahane üretilmesinin bırakılması gerektiğinin altını çizdi. AK Parti olarak hizmet üretme zamanlarının geldiğini belirten Namlı, “Artık bizim bahane üretmek yerine iş yapmamız gerekiyor. Bir önceki dönem ortaya koyduğumuz hedefler gerçekleşmemiş olabilir ancak bu gerçekleşmeyeceği anlamına gelmez. Birçok köyde pek görünmese de büyük çalışmalar yapılıyor. Artık verme zamanımız geldi. Muhtarlarımıza 2017 yılında İl Özel İdaresi tarafından yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdik. Sıcak karışım asfalt çalışmalarına 2017 yılında başlayacağız. Bu çalışmaları yaparken köyünde hala asfalt olmayan yerleri de unutmamamız gerekiyor. Bundan sonra güzel şeyler olacak. Biraz daha sabır bekliyoruz” dedi.

Kastamonu’ya ayrılan ödeneklerin köy alt yapılarının iyileştirilmesi projelerine yetmediğine dikkat çeken Namlı, “2017 yılında Sayın Başbakanımızın desteği ve emirleri ile KÖYDES ödenekleri iki katına çıkarıldı. Ancak yol yapım maliyetlerini düşünürsek bu gelen kaynak da yetmiyor. Her sene 50-60 milyon TL’lik kaynağı sadece yola harcasak ulaşımda yaşanan sıkıntıları ancak çözebiliriz. Bu yüzden hep birlikte bir araya gelerek kaynakları arttırmanın yollarını bulmalıyız. Oturduğumuz yerden hissetmiyor olabiliriz ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bir deyim yerindeyse savaş yaşanıyor ve kaynakların büyük bir kısmı oralara aktarılıyor. Muhtarlarımıza zaman zaman açıklama yapıyoruz. Ortaya koyduğumuz hedefleri yerine getiremeyebiliriz. Bir de orada yaşananları düşünmek gerekiyor. Biz her şeyin en iyisini hak ediyoruz. Bu doğru. Ama yolumuz yapılmadı, suyumuz akmıyor diye de isyan etmeye gerek yok. İnşallah tüm sorunları 2017 yılında çözmeye çalışacağız. Bağıran, çağıranın işi değil, hak edenin işi yapılsın. Herkese her yerden bağırırsa işlerin yapılma süresi uzar. Belli program dahilinde gidilirse işler daha sağlıklı yürür” diye konuştu.

Kastamonu İl Özel İdaresi’nin hedefleri hakkında da değerlendirmede bulunan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Namlı, şöyle konuştu: “Sürdürülebilir ve uygulanabilirliği yüksek hedefler ortaya konursa hedeflerde bir şaşma, gerçekleşmeme durumu ortaya çıkmaz. Ortaya konan hedefler gerçekçi miydi, gerçekçi değil miydi bilemiyorum. Hedefler tutturulsaydı çok iyi olurdu. Merkez için söylemek gerekirse 100 kilometre yol yapmak benim için gerçekçidir. Bunu yaparsak başarılı oluruz. Yeni kaynaklar bulma konusunda çalışmalar yapalım”