'Oğullarını düşünenlere karşı hepimizin çocuklarını düşüneceğiz"

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Daday'da düzenledikleri ilçe başkanları toplantısında Babaş'a yüklendi.

  • 463
'Oğullarını düşünenlere karşı hepimizin çocuklarını düşüneceğiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 3 dönemdir CHP tarafından yönetilen Daday’da gerçekleştirdikleri 8’nci İlçe Başkanları toplantısında Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Daha önce Kastamonu Belediyesi’nin arsa satış ve takasları üzerinden Tahsin Babaş’a yüklenen CHP İl Başkanı Erbilgin, Daday’da yaptığı konuşmada bir önceki dönemden futbolculara olan borçlar nedeniyle transfer yasağı alan Kastamonuspor’u gündemine aldı.

Bu borçların Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın oğlu Metehan Babaş’ın başkanlığı dönemine ait olduğunu anımsatan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, “Bakın ‘oğulları’ rahat içinde yaşayanlara, bir avuç yandaşa belediye imkanlarını sunanlara bakın. Memleket meselesi dedikleri Kastamonusporumuz, Oğul Babaş döneminde sadece futbolculara 1 milyon 300 bin TL borçlandırılmış. Bu borç yüzünden bugün kulübe transfer yasağı gelmiş. Buna seçmenin elbette diyeceği söz vardır. Yine dün açıklandı. Dünyada devletten en fazla ihale alan 10 şirketten 5’i Türk, ama ülkenin kaymağını yiyen emeklilikte yaşa takılanlar, iş isteyenler öyle mi? Oğullarını düşünenlere karşı hepimizin çocuklarını düşüneceğiz.” diye konuştu.

"Halk için belediyecilik özleyenler Daday'a baksın"

CHP’nin yerel yönetim anlayışının adaylarında vücut bulduğunu dile getiren Hikmet Erbilgin, halk için belediyecilik özleyenlerin Daday’a bakmasını istedi.

CHP belediyeciliğini, huzur ve başarı belediyeciliğini diğer ilçelerle de buluşturmak için, Mart’ın sonunun bahar olduğunu bilerek çalışacaklarını ifade eden Hikmet Erbilgin, “Ülkemiz yerel seçim sürecine girmişken ilimizde en fazla belediye adayı açıklayan partiyiz. Bu vesileyle tüm belediye başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. Bizim yerel yönetim anlayışımız başkan adaylarımızda vücut bulmuştur. Bu nedenle, Cumhuriyet Halk Partisi başkan adayları; dürüsttür, güvenilirdir, emin adamdır. Hukukun gücüne inanır, adalet yönetme biçimidir. Çalışkandır, cesurdur, halkın içinde halkın evladıdır. İşi bilen, iş bitiren kişidir. Vatandaşın yanındadır. Üretkendir, beceriklidir, yardımseverdir. Lider vasıflıdır. Ancak ortak aklın önemini bilir. Rantçıların değil halkın başkanı olduğunu bilir. Halk için belediyecilik özleyenler Daday’a baksın, Eskişehir’e baksın, Burdur’a, Giresun’a, Muğla’ya, İzmir’e baksın. Gelişmişlik açısından en iyi 10 belediyenin tamamında CHP belediyeleri var, oralara baksın. Çünkü güzel bir belediyecilik hizmeti almak hepimizin hakkıdır. El ele, sevgi ve saygı içinde bir anlayış ile CHP belediyeciliğini, huzur ve başarı belediyeciliğini diğer ilçelerimiz ile de buluşturmak için, Mart’ın sonunun bahar olduğunu bilerek çalışacağız. Eğer gerçeği yalana, adaleti zulme, ahlakı ahlaksızlığa, alçak gönüllüğü kibre tercih edersek o şehirde, o ülkede huzur olmaz. Kötü ahlakta iyinin, zalim akılda doğrunun, güçlü hukukunda haklının yeri yoktur. Böyle yapanlardan olmayacağız. Böyle yaparsak Sayıştay raporlarında şatafata gömülmüş iktidar belediyelerine döneriz. Sorulan sorulara cevap vermek yerine kafamızı çeviririz. Son 16 yılda 10 fabrika yapmayanlar, yapmak yerine binlerce kişinin çalıştığı fabrikaları sattılar. Kime sattılar yabancılara, sonra ne dediler biz yerli ve milliyiz. Peki sattıkları fabrikaların paraları ne oldu? Sayıştay raporlarına geçen lüks makam araçları oldu, uçan saray oldu, gösteriş ve şatafat oldu. Dün TÜİK 2018 tarım verilerini açıkladı. Aslında Türkiye’mizin çöküşünü açıkladı. Uçuyoruz diyenlere acı gerçeği açıkladı. Nüfusumuz artmış ama Tahıl üretimi 4 milyon ton azalmış. Buğday yüzde eksi 7, Kırmızı mercimek yüzde eksi 22,5, patates yüzde eksi 5,2, şeker pancarı yüzde eksi 10,6, sebzeler yüzde eksi 2,6 azalmış. Ne kadar et ithal edeceğini bile hesaplayamayanlar tarımı yıkıma, ülkeyi çöküşe sürüklemiş. İnsanlar soğan alırken cebini yoklayacak duruma gelmiş. Dünyada tarımın başladığı bu topraklarda gübre tüketiminde düşüş sürüyor. Çiftçiler yeni yılda üretmek konusunda ciddi kaygılar yaşayacaklar. 2017 Kasım ayında 6 bin 857 olan traktör üretimi 2018 Kasım’a gelindiğinde 2 bin 342'ye düşmüş. Peki ne artmış? Eylül ayında ne okulda, ne işte olan gençlerin oranı yüzde 27’ye ulaşmış. Bunu görmezlikten gelenler ülkenin geleceğini görmezlikten geliyor demektir.” dedi.

"Susulacak yerde konuşmak, konuşulacak yerde susmak insanı çürütür"

İktidarın kibir abidesine dönüştüğünü, yaklaşan seçiminde iktidara bir uyarı yapma fırsatı sunduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin şunları söyledi;
“İnsanı iki şey çürütür, insan ruhunu iki şey karartır. Susulacak yerde konuşmak, konuşulacak yerde susmak. Biz susmayacağız. Hukuk esir olsa da, adalet talimatla çalışır hale gelse de susmayacağız. Susarsak ekmeği savunacak, ülkeyi savunacak kimse kalmaz. Yaklaşan sandık, kibir abidesine dönüşen bu iktidara bir uyarı yapma fırsatıdır. Sandıkta milletimizin göstereceği bir sarı kart “kibir abidesi” saraya ve onun bekçisine kendilerine gelme fırsatını verecektir. Ben milletimizin bunu yapmak için artık sabırsızlandığını görüyorum. Sözlerimi tamamlarken buraya katılan herkesin ve tüm ülkemizin yeni yılını kutluyor, 2019’un 2018’den daha iyi bir yıl olmasını diliyor; ülkemizde Mart’ın sonu Bahar olacak diyorum.”