Özdemir, BİK Şube Müdürlüğünü ziyaret etti

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir, yaklaşık 150 yıllık basın geçmişi olan Kastamonu'da yerel basının önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

  • 522
Özdemir, BİK Şube Müdürlüğünü ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnternet teknolojisinin gelişmesiyle medyamızın da kendilerini geliştirmesi ve yenilikleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Özdemir, Basın İlan Kurumu (BİK) Kastamonu Şube Müdürlüğünü ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti olarak yerel basına destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Faruk Özdemir ve arkadaşları 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle ilimizin en önemli basın kuruluşunu ziyaret etti. Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Yaşar Kuru ile bir araya gelen AK Partililer, kurum çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Başkan Özdemir, “Ülkemizin ve Kastamonu kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ilkesini benimseyen medya kuruluşları, devletimizin şeffaflaşmasına, gelişmesine ve güçlenmesine tarihin her döneminde önemli katkılar sunmuştur.” dedi.

Yaklaşık 150 yıllık basın geçmişi olan Kastamonu’da gazetelerin önemli bir görevi ifa ettiğine inandığını kaydeden Özdemir, internet teknolojisinin gelişmesiyle gazetelerimizin de kendilerini geliştirmesi ve yenilikleri takip etmesi gerektiğini vurguladı.

AK PARTİ YEREL BASINA DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK
Basın İlan Kurumu’nun basının en önemli bir kurum olduğunu kaydeden Özdemir,” Resmi ilanların adil olarak dağıtımı gazetelerimiz için çok önemli. Gazetecilik işini yaparken tarafsız, objektif ve Kastamonu menfaatlerini gözeten basınımıza her türlü desteğin verilmesinden yanayız. Sadece BİK değil, KOSGEB, İŞKUR ve KUZKA’nın da bu yönde yaptığı desteklerden yararlanılması gazetelerimize soluk aldıracaktır. Merkez ilçe başkanlığım dönemimde en çok ilimizin basın kuruluşları ve dernekleriyle bir araya gelmeye özen göstereceğim. AK Parti olarak yerel basına destek vermeye devam edeceğiz. Halkımızın sesi olan gazetelerimiz uzun süre yayınlarını devam ettirmelerini diliyorum” dedi.

KASTAMONU BASINI İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ  
Ziyaret için teşekkür eden Yaşar Kuru, bu yıl kuruluşunun 57. yılını kutlayan kurumun Anadolu basının en büyük destekçisi olduğunu söyledi.

Kuru sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk basınının gelişimine yönelik olarak sunduğu hizmetleri, gelişen ve değişen koşullara uygun şekilde artıran Basın İlan Kurumu, 150 yıllık basın tarihi olan Kastamonu yerel basını için önemli bir kurum olmuştur. Biz burada ilimizin medya kuruluşları ile uyum içinde çalışıyoruz. Resmi ilan ve reklamların yayınlanması ile basına sağlanan kamu destek rakamları gazetelerimiz için hayati önem taşımaktadır. Kurumumuz, basın derneklerine maddi yardım ile basın çalışanlarına 4 bin 800 TL olan faizsiz borç vermeyi sürdürüyor. Yine Basın İlan Kurumu, basın mesleğinde fikren veya bedenen belirli bir süre çalışmış olup halen çalışamaz ve yardıma muhtaç durumda olanlara ve yaşamını yitirenlerin yardıma muhtaç ailelerine maddi yardımda bulunmaya devam ediyor.”