Pancar teslim sırasını bekleyen çiftçiye ziyaret

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Şeker Fabrikası'na pancarlarını teslim etmek için sıra bekleyen pancar çiftçisini ziyaret etti.

  • 818
Pancar teslim sırasını bekleyen çiftçiye ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 58. Pancar Alım Kampanyası çerçevesinde pancarlarını Kastamonu Şeker Fabrikası’na teslim etmek için uzun kuyruklar oluşturup günlerce teslim sırasının gelmesini beklemek zorunda kalan pancar çiftçisini ziyaret etti.

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, CHP Taşköprü İlçe Başkanı Özkan Keskin, İyi Parti Taşköprü İlçe Başkanı Nuri Turgut ve parti yöneticileri ile birlikte Çayırcık Köyü mevkiinde bulunan pancar kantarında pancarını fabrikaya teslim etmek için bekleyen çiftçilerle görüşen Milletvekili Hasan Baltacı, “Pancar çiftçisi olmazsa fabrika olmaz, fabrika olmazsa pancar çiftçisi olmaz. Çiftçimiz ile fabrikayı karşı karşıya getirecek her türlü uygulamadan sakınılmalıdır çünkü fabrika bizim fabrikamız, çiftçi bizim çiftçimiz.” diye konuştu.

Çiftçilerle uzun uzun sohbet eden ve sorunlarını dinleyen CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ziyaret sonunda yaptığı değerlendirmede, “Bugün burada pancar çiftçimizin yaşadığı mağduriyeti yerinde gördük. Şunu asla unutmamalıyız: Pancar çiftçisi olmazsa fabrika olmaz, fabrika olmazsa pancar çiftçisi olmaz. Pancar çiftçimiz ile Şeker Fabrikamızı karşı karşıya getirecek her türlü uygulamadan sakınılmalıdır. Bir planlama eksikliği var sanırım. Fabrikayla bu konuyu görüşeceğiz. Ne çiftçimiz mağdur olsun, ne de fabrika kapasitesini aşmak zorunda kalsın. Bir orta yol bulmak gerekiyor. Fabrika bizim fabrikamız, çiftçi bizim çiftçimiz, pancar bizim pancarımız. Özelleştirmelerden kaynaklı Ankara ve Samsun bölgelerinden buraya pancar naklediliyor. Bu durumda söz konusu mağduriyetin yaşanmasında etkili diyebiliriz. Bundan sonraki kampanya dönemleri aynı sıkıntıların yaşanmaması için fabrikamızın kapasitesinin arttırılması, bu yönde ihtiyaç duyulan yatırımların yapılması gerekiyor. İstenen yatırımların yapılması içinde fabrikanın özelleştirme kapsamında çıkarılması lazım. Bu konuda Meclis’e verdiğimiz kanun teklifimiz var. Kastamonu Şeker Fabrikası özelleştirme kapsamından çıkarılsın diye kanun teklifi verdik. Bu teklif Meclis’te bekletiliyor. Ben bir kez daha çağrıda bulunuyorum; AKP bu teklifi Meclis’e getirsin, ben el kaldırayım.  Yine pancar hasadının başlamasına ve teslim edilmesine rağmen pancar taban fiyatının halen açıklanmaması da diğer bir mağduriyet sebebidir. Bu konuda da üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.