"Partimiz 97 yıl önce kurulmuştur"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin "Partimizin 97. yaşı kutlu olsun" dedi.

  • 461
&quotPartimiz 97 yıl önce kurulmuştur"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Erbilgin; "Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Ülkemize ve milletimize kutlu olsun.

Bundan 97 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, sadece ‘kuruluşun ve kurtuluşun’ partisi olmamış aynı zamanda modern Türkiye’nin ve demokrasinin de kurucusu olmuştur. 97 yıldır halkın ve Cumhuriyet’in partisi olan partimiz çağın ve demokrasinin gereklerine göre kendisini yenilemeyi başarmaktadır. Bundan dolayı ülkemizin en eski partisi aynı zamanda en dinamik partisidir. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Benim iki eserim var biri cumhuriyet, birisi de Cumhuriyet Halk Partisidir' sözüyle bizlere emanet ettiği partimize sahip çıkmanın sorumluluğunu taşıyoruz.

9 Eylül 1923’te toprakla buluşan köklü bir çınar olan partimize ilk günkü coşkuyla, heyecanla, inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak demokrasi, insan hakları ve özgürlükler için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Partimizin ve ülkemizin kurucu ve kurtarıcısı Büyük Önderimiz Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, partimize emek veren saygıdeğer genel başkanlarımızı, kıymetli yöneticilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyor, bu ülkenin bütün güzel insanlarını altı okun çatısı altında birlikte yürümeye, bu çatı altında kucaklaşmaya ve siyaset yapmaya davet ediyorum. Partimizin 97. yaşı kutlu olsun."