Pazar yeri projelerimiz Türkiye'ye örnek olacak

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, yapacakları kapalı Pazarların, spor alanı, kapalı otopark, ısıtma sistemi ve sosyal alanlarıyla Türkiye'ye örnek olacağını söyledi.

  • 566
Pazar yeri projelerimiz Türkiye'ye örnek olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Milletvekili Metin Çelik, İl Başkanı Doğan Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Faruk Özdemir, Belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi adaylarıyla birlikte Kuzeykent Kapalı Pazar yerinde esnaflar ve alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet ettiler.

"SALI PAZARI’NIN YERİ DEĞİŞMEYECEK"

Esnafların ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Babaş, projeleri merak eden vatandaşlara görselleriyle birlikte projelerini anlatırken, Salı Pazarı’nın taşınacağı konusundaki söylentinin gerçeği yansıtmadığını yineledi “Salı Pazarı’nın yeri değişmeyecek. Öyle bir düşüncemiz yok. Salı Pazarımız aynı yerinde hemşehrilerimize hizmet verecek” dedi.

"KAPALI PAZAR YERLERİNİN SAYISINI ARTTIRACAĞIZ"

Tosya yolu mevkii Mehmet Akif Ersoy Kapalı Pazar yeri ve Sepetçioğlu Kapalı Pazar Yeri’ni kapalı sistem ile yapacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Babaş, “Ayrıca Candaroğulları, Saraçlar ve Topçuoğlu Pazar yerlerimiz de de kapalı sisteme geçeceğiz. Bu noktalarında projeleri şuan itibariyle hazır.

Sayısını arttıracağımız kapalı gıda ve giyim pazarlarımız ile pazar alanlarındaki konforu arttıracağız. Esnafımız daha rahat ortamda satış yaparken, hemşehrilerimiz ise rahat bir şekilde alışverişlerini yapabilecekler. Pazar projelerimiz ısıtma sistemi, bölümleri ve sosyal alanlarıyla hemşehrilerimize daha düzenli ve göze hoş gelen ortamlarda rahat bir şekilde alışveriş imkanı sağlayacak” dedi.

Yapımı devam eden Kırık Barajı’nın üreticinin can suyu olacağının altını çizen Başkan Babaş, “Barajımız 92 bin dekar zirai araziyi suyla buluşturacaktır. Şehrimize yılda yaklaşık 14 milyon metreküp içme suyu temin edecek olan Barajımız ile birlikte yeni arıtma tesisimiz ve ishale hatlarımızı da tamamlayacağız. Ayrıca ülke ekonomisine yılda 70 Milyon TL’lik bir katkıda sağlamış olacaktır. Bu Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından da açıklanmıştır.” diye konuştu.

“TARIMSAL İNOVASYON İÇİN DE KOLLARI SIVADIK”

Esnaflara İnovasyon Merkezi ve Eğitimi projesini açıklayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, tarımsal alanda da inovasyon çalışmaları yapılacağını iletti. Başkan Babaş sözlerini şöyle sürdürdü: Projelerin birbiriyle entegre edilerek her üründe Pazar sıkıntısını ortadan kaldırmak ve ürünlerin katma değerlerinin yükseltmek mümkün. Biz bunu iyi biliyoruz. Bilimsel araştırmalarını yaptık.

"EV HANIMLARINA DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Kuzeykent Kapalı Pazar Alanı’nda bayanlarla yaptığı sohbette Mikro Kredi desteği ve Sarı Konak Kadınlar Kooperatifi’nden de bahseden Başkan Babaş, “Bizler ev hanımlarına bugüne kadar 110 bin TL’lik mikro kredi verdik. Önümüzdeki süreçte de bu desteğimizi sürdüreceğiz. Yeter ki ev hanımları yöresel ürün üretimini sürdürsün. Sarı Konak Kadınlar Kooperatifi’yle bu projeyi destekliyoruz. Üretim yapan ev hanımlarının ürünlerini yeni pazarlar oluşturarak satıyoruz. Bu çok önemli bir proje. Ciddi anlamda çalışmaların sürmesi taraftarıyız. Ayrıca Sen Üret Pazarın Devlet Olsun ve e-Kastamonu Ticaret Portalı projeleriyle dünya pazarına el emeği göz nuru ürünlerimizle açılacağız” ifadelerini kullandı.