'Polis Teşkilatına hep birlikte sahip çıkmalıyız'

CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

  • 346
'Polis Teşkilatına hep birlikte sahip çıkmalıyız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Demokratik düzen içinde, kanun hâkimiyetinin sağlanması ve korunması, yurt içinde huzur ve nizamın temini, vatandaşların can, mal ve ırz güvenliğinin sağlanması ve korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, sanıkların yakalanarak adalete teslim edilmesi görevlerini yerine getiren ve 10 Nisan 1845’de İstanbul’da “POLİS” adıyla kurulan Emniyet Teşkilatımız o günden beri faaliyet göstermektedir.

Atatürk İlke ve Devrimlerinin ve Laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı için, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, “Cumhuriyetin ve kanunların düşmanlarına karşı bir kalkandır” demiştir.

Ülkemizde bu önemli teşkilatın yıllardır süregelen birçok sorunu vardır. Bunlardan en önemlisi özlük haklarını içeren ek gösterge sorunudur. Jandarma ve polis teşkilatımız muadil kuruluşlardır. Eşit görevler yaptıkları aşikârdır. Polis’in diğer bir sorunu ise fazla mesai ve yaptığı durumlarda karşılığını alamamasıdır. Olağanüstü durumlarda çalışma düzeni 12/12 sitemine geçirilmekte bazen bu durum aylarca sürmektedir.  Bu itibarla devletin mihenk taşı olan Polis Teşkilatına hep birlikte sahip çıkmalıyız. Polisimizden de iktidarların değil Kanunların yanında olmalarını talep ediyoruz.

Ülkemizde gece gündüz demeden çalışan, huzurun, güvenliğin, adaletin sağlanmasında görev alan bu uğurda şehit olan emniyet mensuplarını saygı ve minnetle anıyor, halen görev yapan Polis Teşkilatımızın 174. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.”