"Seçilmişler demokrasi kültürüne önemli ölçüde katkı sağlar"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 350
&quotSeçilmişler demokrasi kültürüne önemli ölçüde katkı sağlar"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü; "Birlik ve kardeşlik köprüsünün ilk ayağını oluşturan müessese muhtarlıktır. Yerel anlamda halkımızla sürekli diyalog halinde olan muhtarlar, devletin temel anlamdaki yegane temsilcileridir. 50 bine yakın muhtarımız kendi köy ve mahallelerinde halkın dertlerine, mahalle yada köyün sıkıntılarına çare bulmaktadır.

19 Ekim'in 'Muhtarlar Günü' olarak kutlanmasının kabul ve ilan edilmesi, devletimiz ve hükümetimizce yerel hizmet birimi olarak muhtarlarımıza verilen önem ve değerin göstergesidir. 15 Temmuz şehitlerimiz arasında iki tane muhtarımızın olması, muhtarlarımızın ülkesine milletine sahip çıkma kararlılıklarını canlarıyla ortaya koyduklarını göstermiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar ile buluşmasında; 'Cumhurbaşkanı olarak seçilmişim ve benim muhtarım da seçilmiş. Demokrasi noktasında benim muhtarımla aramda bir fark yok. O da seçilmiş ben de!' İfadeleri ile, seçilmişlerin demokrasi kültürünün gelişmesine önemli ölçüde katkı sağladığına vurgu yapmıştır. 

Mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. 

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da memleketimizin ihtiyaçları doğrultusunda muhtarlarımız ile istişareli hareket etmeyi temenni ediyor, aramızdan ayrılarak ahirete irtihal eden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, başta Kastamonulu muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum."