Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki milletvekilleri, şeker fabrikalarının özelleştirme karanına tepki amacıyla Kastamonu'ya geldi.

  • 1052
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi kararı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti Kastamonu il başkanlıkları tarafından başlatılan "Ağzımızın Tadı bozulmasın, şeker fabrikası kapanmasın" yürüyüşünün 10 kilometrelik ikinci kısmına katılan Ağbaba ile beraberindeki milletvekilleri, Kastamonu Şeker Fabrikası'na kadar yürüdü.

CHP heyeti, fabrika önünde işçi ve çiftçiler ile bir araya geldi.

Şeker fabrikalarının kapatılmasının sadece Kastamonu'nun değil, Türkiye'nin sorunu olduğunu ifade eden Ağbaba, "Şeker fabrikaları Kastamonu'dur. Şeker fabrikaları Türkiye'dir. Onun için şekeri savunmak, vatanı savunmakla eşdeğerdir." dedi.

Okumayı yazmayı öğrenince Kurtuluş Savaşı'nı öğrendiklerini dile getiren Ağbaba, şöyle konuştu:

"Kurtuluş Savaşı'nın kimler tarafından armağan edildiğini öğrendik. Erkek kılığına giden Halime Çavuş'u, Müdafai Hukuk Cemiyeti'nden Hafız Salman İzbeli'yi, İnebolu'ndan Ankara'ya mühimmat taşırken çocuğu ile şehit olan Şerife Bacı'yı hatırladık. O zaman düşmanı ülkemizden kovmak için en çok Kastamonulular mücadele etti. Sağcısı solcusu, Türkiye'de yaşayan herkes bir mücadele başlattı ve düşmanı kovdu. O zaman üniformaları, silahları ile geliyorlardı. Şimdi üniformalarını çıkarmışlar, silahlarını bırakmışlar paraları ile geliyorlar. Dün düşman Yunan askeriydi, İngiliz askeriydi, bugün Türkiye'yi satın almaya çalışan, Türk çiftçisinin ekmeğiyle oynayan ABD'nin çok uluslu sermayesidir. Sizlerin Kurtuluş Savaşı'nda kovduğunuz düşman Türkiye'yi sermayesi ile işgal etmeye çalışıyor. Bu işgale izin vermeyin."

CHP heyeti, daha sonra kentten ayrıldı.