"Tek adam rejimi her şeyin belirleyicisi konumundadır"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 430
&quotTek adam rejimi her şeyin belirleyicisi konumundadır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş günüdür. 23 Nisan 1920’de ulusal egemenliğin sembolü ve kurtuluş savaşının merkezi olarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi bu yıl 100. Yaşını kutlamaktadır.

Lakin tek adam rejimi sayesinde TBMM ve ulusal egemenlik özelliğini yitirmiş, her yetki saraya bağlanmıştır. TBMM saray gölgesinde bırakılmış, tüm halkı temsil eden Meclis saraydaki tek adamın egosunun altında bir nokta da konumlandırılmıştır. Yasama, yürütme ve yargı bağlamında ki güçler ayrılığı ilkesi de bu değişiklik ile yerle yeksan edilmiştir. Ne yargı bağımsızlığı, ne yasama faaliyetleri nede yürütmenin milli iradenin temsili olan Meclise karşı yükümlülüğü kalmamış, tek adam rejimi her şeyin belirleyicisi konumuna getirilmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı Ulusal Egemenliği tek adamdan alacak, yeniden onun sonsuz sahibi olan millete verecektir. Milli İrade TBMM vasıtası ile tüm kararlara yansıyacak, güçler ayrılığı ilkesi yeniden yaşanılır kılınacaktır.

Koranavirüs sebebiyle evlerimizde kalmamız gereken bu günlerde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramamızı coşkulu kalabalıklarla kutlayamayacak olsak da tüm ülke olarak tek yürek ve coşkuyla evlerimizden bu umudu yansıtacağımıza hiçbir şüphemiz yoktur. İlk seçimlerde de halkımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ismine yaraşır bir yönetim şekliyle taçlandırmak için gerekeni yapacağına olan inancımız sonsuzdur. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Ulusal Egemenlik."