"THY'nin hatasından dönmesi bizleri memnun etmiştir"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu Havalimanı ile ilgili açıklamada bulundu.

  • 555
&quotTHY'nin hatasından dönmesi bizleri memnun etmiştir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; "Kovid-19 sürecinde alınan tedbirler kapsamında yurt içi ve yurt dışı uçuşlarını erteleyen, yeni normalleşme süreciyle birlikte çok sayıda yurt içi noktasına uçmaya başlamasına rağmen Kastamonu Havalimanına uçuşlarını 1 Eylül’e öteleyen Türk Hava Yolları’nın bu hatasından dönmesi tüm Kastamonulu hemşehrilerimizi memnun etmiştir.

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada 21 Temmuz’da uçuşların haftada 3 gün olmak üzere başlayacağı duyurulmuştur. Uçak seferlerinin başlaması için Kastamonu’nun tüm dinamikleriyle seferber olması, üstlendikleri görevler itibariyle herkesin sorumluluğunu yerine getirip mücadele vermesi en önemli kazanım olarak göze çarpmaktadır.

Ancak; THY’nin bu hatasını telafisi etmesi, 2013 yılında hizmete açılan Kastamonu Havalimanı’nın önümüzdeki süreçte benzer sorunlarla karşılaşmayacağı anlamı taşımamaktadır. 28 Mart’tan 21 Temmuz’a geçen zaman diliminde özellikle iktidar cephesinden yapılan hemen hemen tüm açıklamaların sonunda vatandaşa havayolu taşımacılığını tercih etmesi önerisinde bulunularak tüm yaşanan aksaklıkların kaynağı olarak 'az yolcu' başlığı işaret edilmiştir.

Bu açıklamalar; 2018 yılından bu yana Kastamonu Havalimanında görüş mesafesinin limitlerin altına düştüğü gerekçesiyle yaşanan sefer iptalleriyle ilgili kamuoyuyla paylaştığımız eleştiri ve önerilerimizde haklı olduğumuzun ispatı niteliğindedir.

Hatırlanacak olursa; Özellikle kış mevsiminde seferlerin sıklıkla iptal edilmesinin vatandaşlarımızı Kastamonu Havalimanını seyahat tercihleri arasından çıkmaya zorladığı, yolcu sayısındaki düşüşün havalimanımızı rantabl olmaktan uzaklaştırdığını ifade etmiş, yolcu sayısının artmasının seferlerin iptal edilmemesine, seferlerin iptal edilmemesinin ise Kastamonu Havalimanına kurulduğu belirtilen Aletli İniş Sistemi’nde (ILS) mevcut olan eksiklerin tamamlanmasına bağlı olduğunu dile getirmiştik.

O gün bizim açıklamalarımızı 'Kastamonu Havalimanında ILS var, memleketten bihaberler' diyerek çarpıtıp görmezden gelen iktidar temsilcileri bugün tam da bizim 2 yıl önce dile getirdiğimiz gibi 'uçak seferlerimizin hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmemesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından CAT2 denilen sistemin havalimanımıza yapılmasını talep ettik' demekte, yıllar önce ilgili makamlara iletilmesi gereken bu talep karşısında kulaklarının üzerine yattıklarını itiraf etmektedir.

Bundan sonra uçuşların haftanın her günü olması, uçak sayısının 1’den 2’ye 2’den 3’e çıkarılması, sadece İstanbul Havalimanına değil yurt içinde daha fazla noktaya direkt uçuş açılması için gereken mücadele topyekûn sürdürülmelidir."