TOKİ'de AK PARTİ Belediye Seçim Çalışmaları

Ak Parti Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi aynı zamanda emekli imam olan ve yurtdışında da görev yapan Musa İpek, Ak Parti'nin iktidar olmasından bugüne kadar yaptığı icraatlar hakkında değerlendirmelerde bulunarak görünen ve görünmeyen siyasetten bahsetti.

  • 542
TOKİ'de  AK PARTİ Belediye Seçim Çalışmaları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TOKİ’de  AK PARTİ Belediye Seçim Çalışmaları

Ak Parti Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi aynı zamanda emekli imam olan ve yurtdışında da görev yapan Musa İpek, Ak Parti’nin iktidar olmasından bugüne kadar yaptığı icraatlar hakkında değerlendirmelerde bulunarak görünen ve görünmeyen siyasetten bahsetti. 

Toki E-2 Blok toplantı salonunda yapılan görüşmede İpek; hedefin seçimlerde Ak Parti’nin Kastamonu Belediyesini almak olduğunu, Kastamonu yerel yönetimleri ile Ankara’nın birleşmesi ve büyük yatırımların yapılması gerektiğini söyledi. 

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen’in ana başlık halinde hazırlamış olduğu gündem maddeleri okundu.

İpek; Belediye başkan adayının şu an belli olmadığını, önümüzdeki günlerde bir toplantı yapılarak açıklanacağını  söyledi. 

İpek sözlerine devam ederek; Kastamonu havalimanımızın tüm uçak seferleri dolu, talepten çok memnunuz, Ilgaz tünelinde toplam 2.500 metre çalışma yapıldı. Tünelin toplam uzunluğu 11 km.dir. Kırık barajı 2014 yılı yatırım programına alınacaktır. İnebolu limanımız yap-işlet modeli ile yapılacak ve İnebolu-Kastamonu tüneli inşaa edilecektir. Dolayısıyla mesafe kısalarak 72 km. olacaktır. Organize Sanayi Bölgesi 2.500 dönüm daha genişletilecek olup çalışmalarına başlanmıştır. Sunta kavşağı yıl sonunda hizmete açılacaktır. Hasan Doğan tesisleri yanına 3.500.000,00 TL maliyetli spor kompleksi yapılacaktır. Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Kadıdağı Mevkiinde bulunan Doğa Kampını toplam 4.500 öğrenci ziyaret etmiştir. Önümüzdeki yıl üniversite öğrenci sayısı arttırılacak, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 1000 öğrenci kapasiteli yurt yapılacaktır. Ilgaz’da kayak pisti inşaa edilecektir. Yine kent güvenlik sistemi yapılarak Kastamonumuz kameralar ile izlenir hale gelmiştir. İlimizde inşaatı devam eden Tıp Fakültesi Hacettepe Üniversitesi bünyesinde olup, Kastamonu Üniversitesine geçirme çalışmaları devam etmekte, fakültenin bitmemesinin sebebi Hacettepe Üniversitesinin engel koyması, kısacası ipe un sermesidir. Çözümün, fakülte inşaatının Kastamonu Üniversitesine geçirilmesidir. Kastamonu Üniversitesi rektörü sayın Seyit Aydın fakültenin üniversiteye geçtiği taktirde 3 yıl gibi bir sürede hizmete gireceği söylemektedir. Yine Tıp Fakültesi inşaatının yanına 2015 yılında tamamlanacak olan 400 yataklı Devlet Hastanesi yapılacaktır. Kastamonu’ya Ak Parti iktidarı öncesinde karayollarına toplam 16 Milyon TL yatırım yapılmış, bizim iktidarımızda ise 1 yılda 160 Milyon TL yatırım yapılmıştır.Buda önceki yatırımın 10 katı kadardır. Duble yol ve sıcak asfalt çalışmaları, Kastamonu Daday Eflani yolu çalışmaları devam etmektedir. Eskiden uzun süren tapu işlemleri aynı gün bitirilir hale gelmiştir. Eski evlere restorasyon çalışmaları için %23 ödenek verilmiştir. TOKİ yoksul vatandaşlarımız için 324 adet konut inşaatı yapıp teslim etmiş olup, 135 adet için de müracaatlar alınmaya yakında başlanacaktır. Yıkılan İmam Hatip Lisesinin yerine 14 derslikli yeni İmam Hatip Lisesi yapılacaktır. Budamış köyündeki  okul inşaatımız devam etmektedir dedi. 

İpek ayrıca, toplantıya katılan sakinlerin sorunlarını, isteklerini dinleyerek özellikle C-1, E-1, E2 ve E-3 blokların arka cephesinde bulunan aydınlatma sorunun en kısa zamanda giderileceğini, parti il yönetimi ve milletvekiline durumu ileteceğini, aydınlatma sorununu yerinde gözlemlediğini, sorunun önemli olduğunu söyledi. 

İpek son olarak, ciddi yatırımlar için el ele verelim dedi.