"Tosya için ayrı bir sanayi komisyonu kurulmalıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Milletvekili Hasan Baltacı ile birlikte Tosya'ya gerçekleştirdikleri ziyarette Tosya'da ekonomik kriz kaynaklı yaşanan sorunların tespiti ve çözüm yollarının geliştirilmesi için acil olarak valilik tarafından Sanayi Komisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

  • 301
&quotTosya için ayrı bir sanayi komisyonu kurulmalıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye ve Kastamonu’nun ekonomik krizin daha başında olduğunu, Tosya’da şimdiden büyük yıkıma yol açan krizin daha da derinleşeceğini ve Kastamonu’nun acı sonuçlarla karşılaşacağı bir süreçle karşı karşıya kalacağını belirten Hikmet Erbilgin, Tosya’daki kapı üreticisi fabrika ve atölyelerin sorunlarının acil olarak ele alınması gerektiğine, Kastamonu Valiliği’nce Tosya Sanayi Komisyonu kurulmasının zorunlu gözüktüğüne dikkat çekti.

Erbilgin; “Tosya’da ki esnafımızın çoğunun krediyle borçlanarak yeni yatırımlar yaptığını, varlığını sürdürmeye gayret ettiğini biliyorum. Ekonomik krizin daha başındayız. İktidar kriz yokmuş gibi davranmaya çalışıyor ama daha da derinleşecek ve acı sonuçlarla karşılaşacağımız bir süreç bizi bekliyor. Bunu aşmak sabır işi. Türkiye’de bazı dinamiklerin değişmesi gerekiyor. Sadece ekonomi değil, Türkiye’de hukuk bitti, demokrasi bitti. Eğitim iyi ise, sağlık, iyi ise, hukuk iyi ise bilinmelidir ki ekonomi de iyi olur. Bunlardan biri eksik olursa ekonominin iyi olma ihtimali maalesef mümkün değil. Burada bir fabrikanın kapanması bin işçinin işsiz kalması demek bin ailedeki çocuklarının eğitiminin heba olması demektir. 19 ilçe arsında en sanayileşmiş ilçemiz Tosya’dır. Tosya neden bir İnegöl olmuyor? Tosya’da olmayan ne var İnegöl’de? Devlette iyi kulis yapabilen siyasetçileri var. Kurumsallaşmayı başarmış firmaları var. Sanayi konuşuyorsak Tosya muhakkak ayrı olarak ele alınmalı. Kastamonu Valiliği, Tosya için ayrı bir Sanayi Komisyonu kurulmalıdır. Yaşanan sorunlar ciddi olarak irdelenmeli, çözüm yolları geliştirilmelidir” İfadelerini kullandı.