"Türkiye'ye yönelen tehditler bir değil, birden fazladır"

Kastamonu Milletvekili Metin Çelik "Çevremizdeki ateş çemberi, dış tehditler, yaşanan gelişmeler, bunlar karşısında Türkiye elini kolunu bağlayıp durmuyor, gerekli adımları kararlı bir şekilde atmaya devam ediyor" dedi.

  • 373
&quotTürkiye'ye yönelen tehditler bir değil, birden fazladır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, TBMM'de 2019 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu teklifi üzerine konuşma yaptı.

Çelik; "Bu, AK Partimizin 17'nci bütçesi. AK Parti iktidara geldiği ilk yıllardan itibaren milletimizin geçmişte sorun olarak yaşadığı her alana el atmış. Geriye dönüp bakıyoruz, sağlıkta AK Parti'den önceki dönemlerde yaşanan sıkıntılar kısa süre içerisinde belli bir aşamaya gelmiş, sorunlar bir bir çözülmüş. Bir tek örnek vereyim size: Bakınız, AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de 112 acil ambulans sayısı sadece 600'dü, şu anda, hamdolsun, bu sayı 5 bini aşmış durumda" dedi.

AK Parti'nin ulaşım alanında yaptıklarına değinen Çelik; "AK Parti geldiğinde Türkiye'de 6 bin kilometre bölünmüş yol var. Şu anda üzerine 20 bin kilometre bölünmüş yol ilave etmişiz. Türkiye'de 26 havalimanı vardı, şu anda bu sayı hamdolsun 56 havalimanına ulaştı. Bunlardan bir tanesi de Kastamonu Havalimanıdır. "AK Parti bütçelerinin en temel, en karakteristik özelliği nedir?" diye soracak olursak ben şunu söylerim: Eğitim ve sağlığa ilk sıralarda en çok payın ayrıldığı bütçelerdir. Bakınız, AK Parti iktidara geldiği ilk yıllardan itibaren halkımızın refah seviyesinin düzeldiğini görüyoruz. Millî gelirimizle orantılı olarak, millî gelirimiz 3 katına çıkarken, 250 milyar dolardan 800 milyar doları bulurken, kişi başına düşen gelir de 3 bin dolardan 10 bin dolarları aşmıştır. Uygulanan ekonomik programlar sayesinde enflasyon kısa sürede tek haneli rakamlara ulaşmıştır. Türkiye ihracatını bugün 36 milyar dolardan 170 milyar dolara ulaştırmıştır. Peki, bu yaptığımız yatırımlar neyle yapıldı? Eskiden Türkiye'nin bu imkânları yok muydu? Elbette vardı. Ama biraz önce sayın grup başkan vekilimizin de ifade ettiği gibi, Türkiye'de eskiden yapılan, Türkiye Büyük Milet Meclisinde yapılan bu bütçelerin yüzde 80'inden fazlası neye gidiyordu? Elbette faize gidiyordu. Bu on altı yıllık dönem içerisinde, hamdolsun, bizim faize ayırdığımız rakam yüzde 10'lar seviyesinde oldu."

"Bu kadar büyük hizmetler yapılırken 2013 yılının mayıs ayına geldiğimizde faizlerin yüzde 4,5'la dip yaptığı, 23,5 milyar dolar IMF'ye olan borcumuzun son taksitini ödediğimiz bir ayda, Gezi Parkı eylemleri, Gezi kalkışması başladı. Arkasından, 17-25 Aralık darbe teşebbüsü. Arkasından çukur eylemleri. Arkasından, Türkiye'nin gördüğü en büyük ihanet 15 Temmuz darbe teşebbüsü. Türkiye'yi son beş yıldır sistematik saldırılarla dize getirmeye çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği ve milletimizin ona verdiği, bizlere verdiği, AK Parti'ye verdiği güçlü destekle bütün bunları akamete uğrattık, savuşturduk."

Bunlarla Türkiye'ye diz çöktüremeyenler en son, ellerindeki ekonomik enstrümanları kullanarak Türkiye'yi ekonomik açıdan zora sokmak istediler ama Hükümetimizin aldığı önlemler bize gösteriyor ki bu da sonuçsuz kalmıştır, bundan medet umanların da hevesleri kursaklarında kalmıştır, kalacaktır."

Bugün Türkiye'ye yönelen tehditler bir değil, birden fazladır diyen Çelik; "Taşeron terör örgütlerini kullanarak Türkiye'yi yormaya çalışıyorlar, Türkiye'nin hızını kesmeye çalışıyorlar. Çevremizdeki ateş çemberi, dış tehditler, yaşanan gelişmeler, bunlar karşısında Türkiye elini kolunu bağlayıp durmuyor, gerekli adımları kararlı bir şekilde atmaya devam ediyor. Bunu da 2002 yılında sadece yüzde 15 olan savunma sanayisindeki yerlilik oranını bugün yüzde 65'e ulaştırarak yapıyoruz, güvenlik politikalarımızı daha rahat uyguluyoruz" dedi.