'Ülkemizin sorunları 'Milli mutabakat' ile çözülür'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, 24 Haziran seçimlerinde  'Cumhur itifakı' ile 'Milli mutabakat' oluşacaktır dedi.

  • 322
'Ülkemizin sorunları 'Milli mutabakat' ile çözülür'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yelis; “Türkiye, bütün problemlerini, bir ‘Milli mutabakat" etrafında çözmek zorundadır. Çözemediğimiz her problem, hem kronikleşir, hem de yeni sorunlar oluşturur. 15 Temmuzda ‘milli mutabakat’ çağrısı etrafında oluşan birlikteliğe Büyük Birlik Partisi olarak destek verdik.

‘Milli mutabakat’, müşterek değerler etrafında oluşturulmuş bir gönüllü birlikteliktir. Son yapılan anayasa değişikliği ve uyum yasaları ile; ‘Milli Mutabakat’ etrafında siyaset yapmak da mümkün hale gelmiştir.

Bizimde ‘EVET’ dediğimiz ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet etme sistemi’ ve ‘uyum yasaları’ ile hem yasamada hem de yürütmede, Büyük Birlik partimizin misyonunu, vizyonunu ve temel politikalarını ifade etme ve iktidara taşıma  fırsatı da doğmuştur.

Büyük Birlik Partisi olarak, AK parti ve MHP’nin oluşturduğu ‘Cumhur İttifakını’ destekleyip, bu ittifakın içinde olacağımızı beyan ettik, etmeye de devam ediyoruz.

Rahmetli Muhsin Başkanımız, Büyük Birlik Partisinin kuruluşunda; ‘Milli Mutabakat’ metni ile tüm hak dava mensuplarına birlik çağrısında bulunmuş, Emperyalist, sömürgeci ‘yeni dünya düzeni’ karşısında yeniden ‘Nizam-ı Alem’ demişti.

Açık bir kölelik düzeni olan ‘Yeni dünya düzeni’ karşısında, Kızıl elmamızı; Nizam-ı Alem Ülküsü ve Türk-İslam birliği olarak ilan etmişti.

ZAMANI GELMİŞ BİR FİKRİN KARŞISINDA, HİÇ BİR GÜÇ DURAMAZ
Bugün zamanı gelmiş fikriyat ‘Nizam-ı Alem’ Ülküsüdür. Siyaset bir ülke için söyleyecek sözü, anlatacak hikayesi, uygulamaya koyacak bir projesi olanların işidir. Düne nazar ederek, bugünü tahlil edip, yarınlara yönelik ülkemize ve tüm insanlığa tekliflerimiz var. Milliyetçilikle bezenmiş, muhafazakarlıkla desteklenmiş, demokrasi ile taçlanmış ve hukukla hemhal olmuş ideal bir siyaset olarak; ‘Nizam-ı Alem’ Ülküsünün tüm insanlığa ümit olması, en büyük hayalimiz ve en büyük siyasi iddiamızdır.

‘Nizam-ı Alem’; Ahlak, Adalet ve hakça paylaşımın hakim olduğu, insanca yaşam hedefleyen, huzur ve barışın hüküm sürdüğü bir dünya anlayışı ve bu anlayışın ürettiği sistemin adıdır.

Rahmetli kurucu liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu bir sohbetinde, ‘Eski hatıralarımız, yeni umutlarımız olmalı’ demişti.

ÜLKEMİZ İNSANININ YARINLARA ‘UMUTLA’ BAKABİLMESİ İÇİN, SİYASİ HEDEFLERİMİZ;

*ERDEMLİ DEVLET
*FAZİLETLİ TOPLUM
*HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ
*ÖZGÜRLÜK VE İNSAN HAKLARI
*DEMOKRATİK BİR SİYASET
*EVRENSEL DEĞERLERE SAHİP ÇIKMAK
*AHLAK VE ADALETİ HAKİM KILMAKTIR.

SİYASİ HEDEFLERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN UYGULAMA HEDEFLERİMİZ;
*İŞ VE AŞ ÜRETEN EKONOMİ
*HAKÇA PAYLAŞIM
*EĞİTİMDE REFORM
*FİKİR, KÜLTÜR VE SANAT’A DESTEK
*YENİ BİR ŞEHİRLEŞME VE ÇEVRE ANLAYIŞI.
*HÜR MEDYA VE İLETİŞİM
*AKILCI ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
*BARIŞÇI SİYASİ ATMOSFER, VE
*YENİ BİR ANAYASA YAPMAKTIR.

TÜRKİYENİN İHTİYACI; ‘BİZ OLMAK’ ÜLKÜSÜ'NÜ HAYATA GEÇİRMEKTİR
‘Biz’ olmak; Etnik kökeni ve inanç mensubiyeti ne olursa olsun, Alevi’siyle, Sünni’siyle, Laz’ıyla, Kürt’üyle, Türkmen’iyle; ortak hedef ve ideallere kilitlenmek, insanca ve eşit bireyler olarak yaşamaktır.

‘Biz’ olmak; Nerelisin sorusuna Türkiyeliyim, kimsin sorusuna Türk’üm demektir.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlerin milletimizin huzur ve refahı, devletimizin bekası için hayırlı olmasını dilerim.”