Ünlü 'Demokratik yaşama sahip çıkmalıyız'

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile mesaj yayımladı.

  • 345
Ünlü 'Demokratik yaşama sahip çıkmalıyız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü yazılı mesajında; “Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Milletimizin Cumhuriyet ile perçinlenen onurlu ve özgür yaşama tutkusu, zaman içinde kurumsallaşan demokrasi ile birlikte zirveye çıkmıştır. Bugün hepimizin görevi Cumhuriyet’in en büyük kazanımlarından biri olan demokratik yaşama sahip çıkarak, muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşımaktır.

Kurtuluş savaşında, yakın zamanda şahit olduğumuz 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi ülkemiz adına verilen demokratik özgürlük mücadelemiz için bir nesil, tüm dünyaya canı pahasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde yenilmeyeceğini ve asla pes etmeyeceğini göstermiştir. Bize düşen görev ise, bu muhteşem zafere imza atan şehitlerimizin, gazilerimizin birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunu bugünlere ve gelecek nesillere en doğru şekilde taşımaktır.

Her geçen yıl demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü gibi ülkemizin en önemli kuruluş prensiplerinde ilerleme sağlanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yüce milletimizin canı kanı pahasına vatanını savunmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti artık muasır medeniyetler seviyesi hedefine çok daha hızlı, sağlıklı ve istikrarla ilerlemektedir. Türkiye bu hedefe ilerlerken birçok zorlu engeli aşmayı başarmıştır. Özellikle son yıllarda demokrasimize hançer saplamak isteyen iç ve dış düşmanlar, buldukları her fırsatı değerlendirmekten geri durmamıştır. Tüm bu oyunları ise milletimizin kararlılığı, birlik ve beraberliği bozmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”