Ünlü 'Halkımız bizi sandıklardan mahcup çıkartmamıştır'

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, yerel seçimler ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

  • 1324
Ünlü 'Halkımız bizi sandıklardan mahcup çıkartmamıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü yazılı açıklamasında; “31 Mart 2019 Pazar günü ülkemiz için önemli bir gün yaşadık. Türkiye, sandık başına giderek iradesini ortaya koydu. Ülke olarak yüzde 85 gibi büyük bir katılımla demokrasiye olan saygımızı, inancımızı bir kez daha tüm dünyaya göstermiş olduk. Milletimiz de sandıkta büyük bir feraset göstererek Cumhur İttifakı’na yüzde 51.62’lik destek vermiştir. Aziz milletimiz, ülkemize karşı oynanan kirli oyunu görmüş, yazılan tüm senaryoları boşa çıkarmıştır. AK Parti’miz ise kuruluşundan bu yana 15. defa sandıktan 1. parti çıkmıştır. Buna göre AK Parti, bu seçimlerde de birçok büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyesini kazanmıştır.

Kastamonu’da ise hemşehrilerimiz 20 belediyenin 10’nda yetkiyi AK Parti’ye vermiştir. Taşköprü, Daday ve Seydiler olmak üzere üç ilçelerimizde ise belediye başkanlığı seçimi için itirazlarımızı yapmış olup, hakkın ve adaletin tecellisi için sonucu bekliyoruz.

Yine her zaman üretenin, çiftçilerimizin ve köylümüzün yanında olan AK Parti, İl Genel Meclisi’nde de büyük bir başarı yakalamıştır. Yaptığımız hizmetlerin ve yatırımların karşılığı olarak AK Parti’miz, İl Genel Meclisinde yüzde 43,56’lık bir başarı yakalamıştır. Bu sonuçla İl Genel Meclisinde AK Parti 28, MHP 14 ve CHP ise 3 il genel meclisi üyeliği kazanmıştır. Halkımız, partimize göstermiş olduğu bu teveccüh ve destek ile bizleri bir kez daha sandıklardan mahcup çıkartmamıştır.

Açıkça bilinmelidir ki ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririz. Bizler, beşeri planda milli irade üzerinde başka bir güç tanımayan anlayışın temsilcileri olarak milletimizin verdiği karara saygı duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın balkon konuşmasında da ifade ettiği gibi arzu ettiğimiz neticeleri alamadığımız yerlerdeki sonucun tek sebebini, milletimize kendimizi yeterince anlatamamış olmamıza bağlıyoruz. Eksikliklerimizi fark ettiğimiz yerlerde bunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda, milletimizde arayamayız; yine kendimizde arayacağız. Eksikliklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz.

Bizler, liderimiz Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yolun bir gereği olarak siyaseti milletle inatlaşma, milleti küçümseme, tahkir etme değil; ülkeye, memleketimize ve milletimize en iyi hizmetleri getirme aracı olarak görüyoruz. Bugüne kadar bu düsturla hareket ettik, bundan sonrada siyasetimizi bu çizgide sürdüreceğiz. 2019 Yılı Mahalli İdareler Seçimleri’nin öncelikle tüm İslam Alemine, mazlumların ümidi olan ülkemize, ilimize, ilçelerimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”