Vidinlioğlu 'Avukatın boyun eğeceği efendisi yoktur"

Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 1089
Vidinlioğlu 'Avukatın boyun eğeceği efendisi yoktur"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında; “Avukat, demokratik hukuk devletinin lokomotifi ve koruyucusudur. Avukat, zulme karşı mazlumun, haksızlık yapana karşı masumun temsilcisidir.

Avukatlık mesleğinin doğasında bağımsızlık ve özgürlük vardır. Avukatın tabi olduğu tek düzen hukuk düzenidir ve boyun eğeceği efendisi yoktur.

Avukatlar, ihtiyaç duyduğumuz savunma hakkının temsilcileridir.

Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından savunma sorumluluğuyla yükümlü avukatlarımız, vatandaş devlet ilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görev yapmaktadırlar. Avukatlarımız, toplumumuzun huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamaları için gerekli olan adaletin sağlanmasında önemli bir yere sahiptirler.

Birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren avukatlarımız toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Kamu vicdanını ve adaletin sağlanması için kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına hassasiyetle görevlerini yerine getiren başta Kastamonu Barosu avukatları olmak üzere bütün avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”