Vidinlioğlu 'Mimarlarımız, kültürel dokuyu kayıt altına alıyorlar'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Mimar Sinan'ı Anma ve Mimarlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 1062
Vidinlioğlu 'Mimarlarımız, kültürel dokuyu kayıt altına alıyorlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında; “Tarihi değerlerimizi ve kültürel bağlarımızı mekana işleyerek, yerli ve milli hassasiyetlerle geleceğe yeni ve özgün eserler bırakma iddiasını çalışmalarına yansıtan mimarlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.

Ülkemizin ve dünyanın her köşesini ortaya koydukları eserlerle adeta ilmek ilmek dokuyan, bir ülkenin mimari kimliğini nakşeden, mimari eserlerle bir milletin kültürel dokusunu kayıt altına alan mimarlarımızın gününü kutluyor meslek hayatlarında başarılar diliyorum.

Mimarlık tarihimizin ve hatta dünya mimarlık tarihinin en meşhur ve en önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Sinan, Dünya yapı sanatının şüphesiz en büyük ustası ve baş mimarımızdır. Türk mimarlık sanatında, kendi dehasıyla değişik nispet ve biçimler ve tarzlar deneyerek yeni tercihler ortaya koyup altın bir çağa imza atmış ve bizim ilham kaynağımız olmuştur.

Bu vesile ile; tarihi birikim ve değerlerimizin harikulade bir görsellikle hayat bulduğu Selimiye ve Süleymaniye Cami gibi birçok anıtsal yapı ve esere imza atan Mimar Sinan’ı rahmetle ve şükranla yâd ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”