"Yegane amacımız, gelecek nesillere güzel bir ülke bırakabilmek"

AK Parti Kastamonu İl Gençlik Kolları Başkanı Musa Kalafat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 451
&quotYegane amacımız, gelecek nesillere güzel bir ülke bırakabilmek"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kalafat yazılı mesajında; “Bugün ülkemizin her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutluyoruz.

23 Nisan 1920, aziz milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 23 Nisan 1920, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir.

Türkiye’nin bugününü ve yarınını temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin tüm sorunlarının çözüme kavuşturulacağı kurumdur. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturmaktadır.

Cumhuriyet tarihimiz, bu gücün daha da yaygınlaştığı, yapıcı hamlelerle devletin ve milletin yücelmesine hizmet ettiği bir sürece işaret etmektedir.

Kabul edilmelidir ki; Türkiye’nin artan siyasi ve ekonomik gücü, yükselen dış politikası ile ilerleyen demokratik standartlarına paralel olarak, uluslararası alandaki ağırlığı ve etkisi de giderek artmaktadır. İçte sorunlarını çözmüş güçlü bir devlet, dışta saygın bir ülke olma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Yegane amacımız, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakabilmektir.

Dünya çocuklarının da katılımıyla bir şenlik atmosferinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal'in ve milletimizin çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Genç kardeşlerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor,  birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel yarınlara kavuşmayı umut ediyorum.”