Yelis 'Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi doğru değildir'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis, ülkemizdeki şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin yanlış olduğunu ifade etti.

  • 628
Yelis 'Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi doğru değildir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yelis yapmış olduğu basın açıklamasında; “Afrin’de yaptığımız operasyonun devletimiz, milletimiz, dost ve kardeş bölge halkımız için hayırlara vesile olamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Allah, kahraman ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Kahraman mehmetçiğimizi ve güvenlik güçlerimizi muhafaza ve muzaffer eylesin. Bu vesile bugüne kadar şehadet şerbeti içmiş, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Türk Milletinin tarihten bu yana, hiç bir yere ordusunu emperyalist amaçlarla göndermediğini, gittiği her yere barış ve huzur getirmek için gittiğinin de altını çizmek istiyorum. Operasyonun adının da ‘zeytin dalı operasyonu’ olması dahi, bu niyet ve düşüncenin ürünüdür” dedi.

DOĞU GUTA DA KATLİAM YAPILMAKTADIR

Gönül coğrafyamız yıllardır emperyalist ve Siyonist güçlerin zulüm, baskı ve entrikası altında. Yıllardır rejim kuşatması altındaki doğu Guta’ da yapılan zulmü de kınıyorum. Hafta sonundan bu yana 400 den fazla insan öldürüldü. Bazı mahalleler enkaza döndü. Açlık ve kıtlık kol geziyor. Rejim ve Rusya ambulansları bile hedef alıp bölgeye tek bir ticari araç bile sokmuyor. Binlerce sivil hasta tahliye edilmeyi bekliyor. Doğu Guta da binlerce bebek ve çocuk açlık ve ilaçsızlıktan yaşamını yitirdi. Bütün bunlar Doğu Guta, Astana anlaşmalarında “gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilmesine rağmen yapıldı. Birleşmiş milletlerin aldığı kararı destekliyor ama geç gelen bir karar olarak tenkit ediyorum.

Birleşmiş milletler aldığı bütün kararların, iş işten geçtikten sonra alındığının altını çiziyor, yine de kararın doğru olduğunu ve desteklediğimizi ifade ediyorum.

İNSANLIĞIN VİCDANINA SESLENMEK İSTİYORUM

Yapılan zulüm ve katliamlar bizi insanlığımızdan utanır hale getirdi. İnsanlık betonların altından çıkan bebek cesetlerine bile alıştı, kanıksamaya başladı.

Bu vesile bütün insanlığa seslenmek istiyorum.

İnsanlığı, iyiliği ve iyilik için mücadeleyi terk etmeyin, en az zalimler kadar sesiniz gür çıksın. Üç kuruş menfaat için yapılan zulümler karşısında, insanlık için feryat etmek daha onurlu ve daha kıymetlidir.

ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ DOĞRU DEĞİLDİR

Ayrıca ülkemizdeki şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin de yanlış olduğunu ifade ediyorum. Şeker üretimi her açıdan stratejik olan, üzerinde kar-zarar hesabının yapılamayacağı bir alandır. Bugün insan sağlığından önemli bir husus yoktur. Pancardan üretilen şekerinde insan sağlığına olan önemini de bilmeyen yoktur. Eğer söz konusu olan kar-zarar dahi olsa, en pahalı tedavi kanser tedavisidir. Şeker pancarı dışında üretilen şekerin, glukoz şurubunun da kanser  etkisi tüm kamu oyununun bilgisi dahilindedir. Hem insani hem de kar-zarar penceresinden baksak dahi şeker pancarından, şeker üretilmesi gibi hassas bir konudan özelleştirme yoluyla devletin çekilmesini Türk tarımı, istihdam ve Türk halkının sağlığı açısından yanlış buluyorum.”