Yunus Akgül, Ak Parti'den Aday Adaylığını Açıkladı

Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Yunus Akgül, 2014 Yerel Seçimlerinden Kastamonu Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı.

  • 639
Yunus Akgül, Ak Parti'den Aday Adaylığını Açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Yunus Akgül, 2014 Yerel Seçimlerinden Kastamonu Belediye Başkanlığına AK Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.


Akgül, amaçlarının Kastamonu’yu eski görkemli günlerine kavuşturmak olduğunu belirterek, gerçekleştirecekleri ciddi çalışmalar ile bu hayali yerine getireceklerine inandıklarını kaydetti. Merkezi hükümetin Kastamonu’ya önemli yatırımlar kazandırdığını ifade eden Akgül, Havaalanı, Ilgaz Tüneli ve Kastamonu Üniversitesi’nin bu yatırımlardan sadece birkaç tanesi olduğunu belirtti.


“Yerel yönetim merkezi hükümete cevap veremiyor”


Yerel yönetim olarak merkezi hükümet tarafından yapılan önemli yatırımlara gerektiği gibi cevap veremediklerini söyleyen Akgül, “Bugün Trabzon yaylalarını Arap turistler istila etmiş durumda ve milyonlarca dolar döviz bırakıyor. Bu turizm hareketinden küçücük bir pay alabilsek, turistleri konaklatacak bir dört veya beş yıldızlı otelimiz yok. Bu konuda işadamlarımızın çekingenliğini de mazur görmek gerekir. Oysa belediye olarak böyle bir yatırıma rahatlıkla ortak olunarak işadamlarımızın çekingenliği giderilebilir. Artık Kastamonu’nun olmazsa olmazı dört yıldızı ve beş yıldızlı birer oteldir. Aksi takdirde havaalanının açılmasıyla yeni yeni gelmeye başlayan turistleri geri kaçırırız” dedi.


“Oto sanayi sitesinde kentsel dönüşüm yapılmalı”


Birçok ilçede bile görmeye alışık olunmayan görüntüyü Kastamonu’nun merkezinde gördüklerini ve oto sanayi bölgesinin merkezde kalmasının Kastamonu görünümüne yakışmadığını ifade eden Akgül, oto sanayi sitesinin boşaltılması ve kentsel dönüşümle Kastamonu halkının nefes alabileceği bir alan haline dönüştürülmesi gerektiğini
kaydetti.


“Cumhuriyet Meydanı ile Nasrullah Meydanı birleştirilmeli”


Kuzeykent Mahallesi’nin Türkiye’nin ilk uydu kent uygulamalarından birisi olduğuna dikkat çeken Akgül, şuanda insanların yaşamak istemediği bir yer haline geldiğini iddia etti. Akgül, şöyle konuştu: “Kuzeykent Mahallesi, Kastamonu’ya yeniden kazandırılmalıdır. Sosyal alanları yeniden düzenlenmeli, insanların merkeze gitmeden vakit geçirebileceği şekilde yapılandırılmalı, meydanlar alışveriş merkezleri ve parklar oluşturulmalıdır. Diğer taraftan Kastamonu için artık iş ve finans merkezi olabilecek yeni bir uydu kentin kurulma vakti gelmiştir. Yüksek ve modern binaların yükseleceği bu uydu kent Kastamonu’nun modern yüzü olacaktır. Şehrin eski merkezi ise olduğu gibi korunmalı, tarihi Kastamonu Evleri arasında yer alan beton yığınları kaldırılarak, Safranbolu’dan daha fazla turist çekmeyi hedeflemelidir. Bu bölgede yapılacak yeni binalar Kastamonu Evleri modelinde olmalıdır. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yaptığım dönemde, bunun uygulamasını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasının yenileme çalışmalarında göstermiş ve belki de ilk defa resmi bir kurum binasını Kastamonu Evi mimarisinde yapmıştık. Şehir merkezinde sıkışmaya başlayan trafiğe çözüm, yol kenarlarına araçları park ettirmek değil yeteri kadar katlı otopark inşaatını yapmaktır. Şehrin merkezinde bugün için en az üç adet kat otoparkı ihtiyacı vardır. Bunun için yatırımcı bulmak hiç de zor olmayacaktır. Kastamonu için olmazsa olmaz bir diğer proje Cumhuriyet Meydanı ile Nasrullah Meydanı’nı birleştirmek olmalıdır. Aradaki tarihi değeri olmayan binalar yıkılarak meydan bölümünde trafik yer altına çekilmeli, anıtlarla süslenerek bu bölge tam bir yaşam alanı haline getirilmelidir”