Yunus Akgül'den aday adaylığı başvurusu

Akgül "Geçmişimiz belli, ben proje adamıyım. Türkiye'de yapılamayan birçok etkinliğe imza attım. Abana için de çok güzel projelerim var. Bunları gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

  • 1441
Yunus Akgül'den aday adaylığı başvurusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gençlik ve Spor Eski Genel Müdürü ve Gençlik ve Spor Bakanı Müşaviri Yunus Akgül, görevinden istifa ederek memleketi Abana ilçesinde belediye başkanlığı için AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

AK Parti Abana İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek aday adaylığını açıklayan Akgül, dosyasını İlçe Başkanı Murat Baş’a teslim etti.

Burada, basın mensuplarına açıklama yapan Akgül, aday adaylığı sürecinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Diğer aday adaylarına da başarılarılar dileyen Akgül, “Tabi bu aday adaylığı süreci ve akabinde adaylık süreci var. Ben bu zaman zarfında diğer aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah daha çok başvuru olur. Bu partimize gösterilen bir teveccühtür. Dolayısıyla ne kadar başvuru olursa biz seviniriz. Bu süreçte bizler de partimizin adayını belirlemesini bekleyeceğiz.” diye konuştu.

Akgül, kendisinin proje adamı olduğunu, bundan sonra da deneyim ve birikimlerini doğup büyüdüğü memleketine hizmet için harcayacağını vurguladı.

“Genel müdürlük ve Abana’yı tezat gibi görüyorlar ama bu öyle değil”

Genel müdürlük ve müşavirlik görevinin ardından Abana belediye başkanlığı görevinin tezat gibi göründüğünü, ancak durumun öyle olmadığına işaret eden Akgül, şöyle devam etti:

“Ben, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yaptım. Görevim süresince de Türkiye çapında büyük etkinliklere ve organizasyonlara imza attık. Kastamonu’ya da görevde olduğum dönemde yapılabilecek her türlü hizmeti yapmaya çalıştım. Yaptığım görevlerden sonra Abana belediye başkanlığı görevine talip olmam tezat gibi görünüyor. Ama bu durum öyle değil. Beni tanıyanlar çok iyi bilir, bizim geçmişimiz belli. Abana’yı çok seviyorum, Abana’ya yabancı değilim, köylerimize yabancı değilim.”

“Abana’yı  2023 vizyon ve hedeflerine emin adımlarla yürütmek istiyorum”

Akgül, Abana’yı emin adımlarla, birlik ve beraberlik içerisinde 2023 vizyon ve hedeflerine ulaştırmak istediğini vurguladı.

Eğitimden sosyal sorumluluk projelerine kadar her alanda çalışma ortaya koymak istediğinin altını çizen Akgül, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyon ve hedefleri doğrultusunda Abana’yı geleceğe hazırlamanın isteği içerisindeyim. Dolayısıyla, kültür, sanat, eğitim, sağlık, turizm  başta olmak üzere birçok alanda projeler üreterek hayata geçirmek istiyorum.” dedi. 

“Ankara’dan büyük destek alacağıma inanıyorum”

Akgül, birçok bürokrat arkadaşının Ankara’da önemli görevler üstlendiğini, bundan dolayı Abana için Ankara’dan büyük destek alacağına inandığını belirtti.

En büyük hayalinin Abana’ya hizmet olduğunun altını çizen Akgül, “Şu anda benim konumumdaki bürokratlar Ankara’da en önemli konumdalar, benim arkadaşlarım. Bürokrasinin en önemli yerlerindeler. Abana için onlardan her türlü hizmeti alabileceğime inanıyorum. Onlar bana bir telefon kadar yakın.  Abana’nın şöyle bir avantajı daha var, Kastamonu havalimanı sayesinde İstanbul’dan bir saatlik uçak yolculuğu ile geliniyor. Kastamonu’dan da yine bir saatte ulaşılabiliyor. Ilgaz tünelinin açılmasıyla Ankara da yakınlaştı. Birkaç saatlik karayolu yolculuğuyla ulaşmak mümkün. Karadeniz’in de en güzel turistik ilçelerinden biri, dolayısıyla çok büyük şansları var. Ben proje adamıyım, birazcık geçmişimize bakarsanız Türkiye’de yapılamayan birçok etkinliği yaptım. Abana için de projelerimiz var, inşallah bunları ileriki süreçte açıklayacağım.” değerlendirmesinde bulundu.