Prof. Dr. Yenidünya Bozkurt ve Hanönü'nü ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya Bozkurt ve Hanönü'nü ziyaret etti.

  • 492
Prof. Dr. Yenidünya Bozkurt ve Hanönü'nü ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Haziran 2015 Genel Seçimleri kapsamında çalışmalarını yoğunlaştıran CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya Bozkurt’u ziyaret etti. Bozkurt’ta halka kucaklaşan ve vatandaşların yoğun ilgisini gören Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, herkesi tek tek ziyaret ederek el sıkışıp kucaklaşarak esnaf ve vatandaşlarla sık sık fotoğraf çektirdi. Samimi sohbette geçen ziyarette vatandaşlar ve esnaflar Prof. Dr. Yenidünya’yı adeta bağrına bastı.

İlk olarak CHP Bozkurt İlçe Başkanı ve ilçe yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiye sadece hizmet ederek cevap vereceğini söyledi.

Bozkurt’un ve Bozkurtluların sorunlarını gidermek için aday olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yenidünya: “Bozkurtlu hemşerilerimin göstermiş olduğu ilgiye hizmetimle karşılık vereceğim. İçinizden biri olarak inşallah nasip olur da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girersem, bu telefonum hep açık olacak. Bugün sizlerin yanına geldiğim gibi yine hep yanınızda olacağım. Milletin Meclisinde Kastamonu’nun, Bozkurt’un sesi olmaya çalışacağım” dedi.

“ADLİ KONULARDA VATANDAŞA YAPILAN ZULMÜN HESABINI SORACAĞIZ”

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Abana Adliyesi’nin kapatılması kararına değinen CHP Kastamonu 1. Sıra Adayı ve aynı zamanda Ceza Hukuku profesörü olan Ahmet Caner Yenidünya, halkın adli işlemlerinde kendi yaşadıkları ilçe yerine başka ilçelere veya il merkezine gitmek zorunda bırakılmasının vicdanla, ahlakla bağdaşmadığını ifade etti. 

Abana Adliyesi'nin kapatılması için dava dosya sayısının az olması şeklinde bir gerekçenin kabul edilemez olduğunu belirten Prof. Dr. Yenidünya. Bozkurtluların adli işlemlerini takip edebilmeleri için Kastamonu merkeze, İnebolu’ya gönderilmesi, Bozkurt halkını cezalandırma anlamına gelmektedir. Devlet her alanda vatandaşına hizmet etmek zorundadır. Dava dosyası sayısı az diye bugün adliye kapatılıyorsa; yarın öğrenci sayısı az diye lise kapatılır, hasta sayısı az diye hastane kapatılır. Böyle bir anlayış olamaz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız adli işlemlerini takip etmek için Kastamonu’ya ya da İnebolu’ya gitmek zorundalar. Hem ulaşım açısından hem de maddi açıdan Bozkurt halkı, büyük bir külfetle karşı karşıya kaldı. Zaten vatandaşlar geçim sıkıntısı içerisinde zar zor yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Birde bunun üzerine, adli işlerini takip etmek için başka bir ilçeye gitmeleri, ekonomik anlamda vatandaşa büyük bir darbe indirmiştir. Bu sorunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerekiyor” dedi.

“HES’İN VATANDAŞLARIMIZA VERDİĞİ ZARARIN HESABINI SORACAĞIZ”

Bozkurt’ta yapımı devam eden HES projesinin köylülere verdiği zararların karşılanmamasının kabul edilemez olduğuna değinen Prof. Dr. Yenidünya: “Bozkurt’tun deresini, içme suyunu, bitki çeşitliliğini, yeşilliğini ve diğer canlıları doğrudan olumsuz etkileyecek HES projeleri karşısında sessiz kalamayız.  Su kaynakları insanoğlunun var olduğu günden bu yana medeniyetlerin, kültürlerin, yaşam alanların en temel ihtiyacıdır. Su olmazsa insan olmaz, doğa olmaz, tarım olmaz, gıda olmaz yani kısacası su olmazsa yaşam olmaz. Ancak son yıllarda akarsularımızın, derelerimizin çok ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Doğanın yararına olmayan hiçbir şey kamunun yararına olamaz. Doğaya zarar veren, halka da zarar veriyor demektir. Yapımı devam eden Hidroelektrik Santrali (HES) için yapılan yol çalışmasında kırılan su şebekesini köylülerimiz kendi imkânları ile yaptı. Köylü vatandaşları imece usulü gerçekleştirdikleri çalışmalarda yaklaşık 15 Bin TL para harcamak zorunda kaldı. Yazık, günah değil mi vatandaşlarımıza? Verilen sözler tutulmadı, yapılacak denilen yardımlar yapılmadı. İşte biz verilen ancak yerine getirilemeyen sözlerin hesabını sormak için bu yola çıktık” diye konuştu.

“ELEKTRİK KESİNTİLERİ 21’İNCİ YÜZYIL AYIBIDIR”

Çetin geçen kış ayı sonrasında sahil ilçelerinin genelinde yaşanan elektrik kesintileri konusunda açıklama yapan CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, çoğu sahil ilçesinde 1 hafta, bazı köylerde ise 3-4 haftayı bulan elektrik kesintilerinin 21’inci yüzyıl Türkiye’sinin ayıbı olduğunu vurguladı. Enerji nakil hatlarının onarılamaması yüzünden çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yenidünya: “Çetin geçen kış koşulları nedeniyle özellikle sahil ilçelerimizde hem ulaşımda hem de enerji konusunda büyük sıkıntı yaşandı. Yaşanan elektrik kesintileri yüzünden pek çok köyümüzde 3-4 hafta elektrikler gelmedi. Vatandaşlarımızın dolaplarında bulunan yiyecek ve içecekler bozuldu. Çocuklarımız gece mum ışığında ders yapmaya çalıştı. Vatandaşlarımız, muhtarlarımız telefonla bir muhataba ulaşamadı. Personel yetersizliği bahane gösterildi. Ancak devlet her durumu önceden öngörerek gerekli önlemi almak zorundadır. Devlet vatandaşın sorununu en kısa sürede çözmek zorundadır. 21’inci yüzyıl Türkiye’sinde çeşitli gerekçeler gösterilerek halkımız karanlığa mahkûm edilemez. Gereken yatırımların zamanında mutlaka yapılması gerekir. Biz bir daha halkımızı karanlığa mahkûm etmemek için önlemlerini alacağız. Aynı sorunların bir daha yaşanmaması için enerji nakil hatlarını yenilettireceğiz” şeklinde konuştu.

“SAHİL İLÇELERİMİZİ ULAŞILMAZLIKTAN KURTARACAĞIZ”

İlçelere ulaşım konusunun sahil ilçelerinin birincil sorunu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yenidünya: “Ulaşımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle sahil ilçelerimizin kaderine terk edilmişliğinin önüne geçmek için bu yola çıktık. Sahil ilçelerimiz ulaşılmaz değildir. Sahil ilçelerimizin birincil sorunu olan ulaşım sorununu yine sahil ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın görüşlerini alarak çözeceğiz. Bozkurt’ta, Abana’da, Çatalzeytin’de, Doğanyurt’ta, İnebolu’da, Cide’de yaşayan hemşerim il merkezine rahat bir şekilde gidecek ve geri evine dönecek. Sahil ilçelerimizin ulaşım sorununu çözdüğümüz zaman bir çok sorununu da çözmüş olacağız. Vatandaşlarımızı ağır kış şartlarında çöken yollardan, kapanan Yaralıgöz’den kurtaracağız” açıklamasında bulundu. 

“SAHİL İLÇELERİMİZDE ORGANİK TARIMI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Sahil ilçelerinin temel ekonomik kazancının tarım ve hayvancılık olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “Geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan vatandaşlarımıza vereceğimiz destekler katlanarak artacak. Fındık, ceviz ve kivi üretimini teşvik etmek için ilave destekler vereceğiz. Organik tarımı daha da yaygınlaştırmak için tüm alt yapıyı çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Sadece lafla değil üretici teşviklerle destek olacağız. Üretimi arttırdığımızda hem sahil ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız kazanacak hem de Kastamonu kazanacak. Bal üreticilerimize her türlü kolaylığı sağlayacağız. Herhangi bir durumdan ötürü zarar gören çiftçilerimizi kaderine terk etmeyeceğiz. Devletimiz oluşan zararları karşılayacak” dedi.

Bozkurt’tun ardından Hanönü ilçesini de ziyaret eden CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. 

Kazım BOLAT