Prof. Dr. Yenidünya, Esnafları Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulunarak, bazı etkinliklere katıldı.

  • 324
Prof. Dr. Yenidünya, Esnafları Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et


7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere bir aydan kısa bir süre kala çalışmalarına tüm hızıyla sürdüren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Nasrullah Meydanı ve Eski Belediye Caddesi esnaflarını ziyaret etti.

Vatandaşlarla birlikte Nasrullah Meydanı’nda Vakıflar Haftası nedeniyle dağıtılan lokma tatlısı kuyruğuna giren Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, ayrıcalığa gerek olmadığını belirterek, vatandaşlarla beraber olmanın tadının lokma tatlısının tadından daha tatlı olduğunu kaydetti.

Esnaflarla tek tek ilgilenen, esnaflara hayırlı işler dileyen CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yenidünya’ya esnaflar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların ilgisini boş çevirmeyen Prof. Dr. Yenidünya, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri kırmadı.

Münire Medresesi esnafının ana giriş kapısının kapalı olmasından dolayı yaşadığı sıkıntıyı dinleyen Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, medresenin giriş kapısının kapalı olmasının esnafa büyük mağduriyet yaşattığını belirtti.

“MÜNİRE MEDRESESİ ESNAFININ SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Nasrullah Cami’nin restorasyonunun bahane edilerek medresenin ana giriş kapısının kapalı olması nedeniyle esnafların mağduriyetinin yetkililerce dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Yenidünya: “Kastamonu’yu ziyarete gelen vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu kapalı olan giriş kapısından medreseyi ziyaret ediyor. Kapının kapalı olması nedeniyle il dışından Kastamonu’ya gelen vatandaşlarımızı Münire Medresesi’ni kapalı zannediyorlar. Bu yüzden de medresedeki esnaflarımızın işlerinde büyük düşün yaşanıyor. Bu kapının kapatılmasının bir mantığı var mıdır bilemiyorum. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın tek girişi olan bu kapının bir an önce de açılması için gerekli kurumlarla mutlaka görüşeceğim. Yaşanan sıkıntının bir an önce çözülmesi için gerekeni yapacağım” diye konuştu.

“KASTAMONU’NUN TEMELLERİNİ SAĞLAM ATACAĞIZ”

Münire Medresesi’nin arından esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya özellikle esnaflar için önemli projeler hazırladıklarını vurgulayarak: “Esnaflarımızın çoğu üretim yapamamaktan, ya da ürettiklerini satamamaktan şikayetçi. CHP iktidarında esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. KOSGEB’in proje özelindeki desteklerini artıracak, iş yerine özel uygulamaların önünü açacağız. Esnafımızı çalıştırmak ve kazandırmak için elimizden geleni yapacağız. Esnafımızın kira, araç gideri iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız. Yaşanacak bir Kastamonu için herkesimin sorunlarını çözerek oluşturacağız. Kastamonu’nun yarınlarının temellerini en sağlam şekilde 8 Haziran’dan sonra atacağız” ifadelerini kullandı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)