Prof. Dr. Yenidünya'dan Eczacılar Odası'na Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya Eczacılar Odası Başkanı Ümran Pelenkoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

  • 423
Prof. Dr. Yenidünya'dan Eczacılar Odası'na Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et


7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesinde ziyaretlerini ve temaslarını hızlandıran CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya 26’ncı Bölge Eczacılar Odası Başkanı Ümran Pelenkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Eczacıların problemlerinin son dönemde arttığına dikkat çeken CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, sağlık sektörünün sorunlarını yakından bildiğini, sağlığın anayasal hak olarak ücretsiz olması gerektiğine dikkat çekti.

“ECZACILAR İLE VATANDAŞLARIMIZ KARŞI KARŞIYA GETİRİLDİ”

Eczacıların çok sıkıntı çektiğini ve yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde güçlü lobi oluşturulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “2004 yılında uygulamaya konulan ilaçlardaki fiyat uygulaması eczacılarımızı zor durumda bıraktı. İlaçlar arasında yapılan fiyat uygulamasında ilaçlar arasında çok büyük farklar çıkmaya başladı. İlaç fiyatlarındaki oynama yüzünden hastalarımız ile eczacılarımız karşı karşıya kaldı. Eczacılar kamu ıskontosu sorunuyla uğraşırken birde ilaç almaya gelen hastaların hastane muayene ücretlerinin tahsiline çalışıyorlar. Eczanelerimiz vezne gibi kullandırılıyor. Bu durumun düzeltilmesi gerekiyor. İktidar her alanda olduğu gibi bu konuda da yanlış politikalar uyguluyor” dedi.

Eczacıların taleplerini ve sıkıntılarını dinleyen Prof. Dr. Yenidünya 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde kısmet olur da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gittiğinde tüm sorunların çözümü için önemli çalışmalar yapacağını söyledi.

“KASTAMONU’NUN TEMEL SORUNU SAĞLIKTIR”

Sağlık sorununun Kastamonu’nun başlı başına büyük bir sorunu olduğunu ve sağlık alanında Kastamonu il genelinde büyük sıkıntılar yaşandığını vurgulayan CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, çözüm üretmenin reklam afişi asmakla gerçekleşmediğini kaydetti.

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nin fiziki kapasitesinin yetersiz olduğunu ve artık miladını doldurduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “Bir zamanlar sağlık konusunda Kastamonu kendi kendisine yeter bir il konumundayken şimdi hasta sevkleri ile gündem oluşturan bir ilimiz haline geldi. İlçe ziyaretlerimizde yaşanan sağlık sorunlarını defalarca dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Sağlık alanında Kastamonulu hemşerilerimize zulüm yapılıyor. Hastalarımız hastanede muayene olmak için neredeyse mücadele veriyor. Film, röntgen veya MR çektirecek olsa aylar sonrasına randevu veriliyor. Pek çok vatandaşımız fiziki yetersizlikten ötürü gecenin bir yarısında, sabahın ilk ışıklarında Ankara’ya, Karabük’e, Samsun’a, Çorum’a tedavi olmak için gitmeye çalışıyor. Derdinin dermanını aramak için başka illerde cefa çekiyor.  Bu sorunları çözmemiz gerekiyor. Kastamonulu hemşerilerimizin başka illerde şifa araması yapılabilecek en büyük ayıptır, günahtır. 8 Haziran’dan sonra hem eczacılarımızın hem de vatandaşlarımızın sorunlarını ortak akıl üreterek çözeceğiz. Doktor sorunundan hastanenin fiziki alt yapı sorununa, branş sorunundan sevk konusuna kadar her türlü sorunu çözmek bizim boynumuzun borcudur. İnşallah el birliği ile bu sorunların üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Kazım BOLAT