Prof. Dr. Yenidünya'ya Boyalı'dan Tam Destek

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Boyalı Köyü'nü ziyaret etti.

  • 404
Prof. Dr. Yenidünya'ya Boyalı'dan Tam Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Uzun bir aradan sonra vekil adayını karşılarında gören Boyalı Köyü sakinleri büyük memnuniyet yaşadı.

7 Haziran seçimleri öncesinde seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Araç ilçesine bağlı Boyalı Köyü’nü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve sorunların çözümüne ilişkin parti projelerini anlattı.

Ziyaretlerde Türkiye'deki ekonomik sorunlara ve yüksek maliyetle boynu bükülen çiftçinin sorunlarına değinen CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, 8 Haziran sabahında hem Türkiye’de hem de Kastamonu’da yeni bir hayat başlayacağını söyledi.

7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin önemine işaret eden Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “Seçim çalışmalarına başlarken ‘Sıkılmadık el, girilmemiş gönül bırakmayacağız’ demiştim. Kastamonulu vekillerin uğramadığı Boyalı Köyü’ne geldik ve vatandaşlarımızdan büyük destek gördük. Vatandaşlarımızın sorunlarını, çiftçilerimizin dertlerini dinledik. Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın durumunu herkesin çok iyi görmesi gerekiyor.  Köylülerimiz 4 lira gibi pahalı bir fiyatla mazot alarak ve pahalı bir fiyatla gübre alarak topraklarını ekemez ve üretemez hale geldi. Kastamonu il genelinde binlerce dönüm arazi maalesef ekilmiyor. Çünkü Türk çiftçisi ektiği ürünü karlı olarak satamıyor ve zarar ediyor. Bunun için ekmemek daha karlı diye değerlendirdiği için ürün ekmiyor. CHP iktidarında biz çiftçiye mazotu 1 buçuk liradan vereceğimizi ilan ettik. Koro halinde kaynak yok veremezsiniz diye bağırıyorlar. Bugün bu ülkede zevk için kullanılan yatlar, gemiler ÖTV’ siz, KDV’siz olarak 1 Lira 20 Kuruş’tan alıyor. Ama buğday ve arpa üreten benim çiftçim mazotu 4 liradan alıyor. CHP iktidarında bu olay tersine dönecek o yatlar mazotu 4 liradan alacak benim köylüm traktörüne mazotu 1 buçuk liradan alacak.  Elbette çiftçiye desteğimiz mazot desteğiyle sınırlı kalmayacak. Partimiz tarım konusunda özel bir çalışma yaparak sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koydu. Öncelikle çiftçilerimizin üretime devam etmesini sağlayacağız. Çiftçilerimize sigorta primi destekleri vereceğiz. Yöremizde yetişen ürünlere talebi artıracak reformlar yapacağız.

Bunun kaynağı da hazır” dedi.

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya köy gezilerinin ardından Araç ilçe merkezine geçti. İlçe esnafını dükkânlarında ziyaret eden Prof. Dr. Yenidünya, Araç’ın ekonomisi üzerine esnafla sohbet etti, beklentilerini dinledi.

Kazım BOLAT